Grazvydas Sereicikase
Sport: Värsked spordiuudised Eestist ja välismaalt
23. august 2013, 06:59

Põlva Serviti käsk leedulasele: kilod maha ja kiiresti! (2)

Valitsev Eesti käsipallimeister Põlva Serviti alustab täna kodulinnas viimast tõsist kontrollturniiri enne kahe nädala pärast algavat eurosarja. Kondiproov on erakordselt tugevast puust – külla on tulnud Läti, Leedu, Venemaa ja Valgevene mulluste meistrivõistluste medaliomanikud.

"Nii kõva turniiri pole meil kunagi varem koos olnud," hõõrub Serviti peatreener Kalmer Musting vaimustusest käsi.

Võistlusega tähistatakse ka Põlva käsipalli 40. sünnipäeva, ent Serviti meeskonna jaoks on see eelkõige mitte pidu, vaid viimane lihv enne hooaja esimest kulminatsiooni – 7. ja 15. septembril peetavaid eurosarjamänge Norra klubiga Bergeni Fyllingen.

Eelmisel nädalavahetusel osales Serviti turniiril Saksamaal, kus jäädi küll viimaseks, ent saadi eurosarjamängudeks julgust. "Turniiri esikohaga lõpetanud Šveitsi tippklubiga Winterthuri Pfadi mängisime tõesti kenasti. See esitus andis lootust ja enesekindlust, et õnnestumise korral võime Bergeni vastu hästi esineda. Norralased käisid hiljuti ühel teisel Saksamaal turniiril ning meie ja nende tulemuste kõrvutamise põhjal tundub, et olulist klassivahet ei tohiks olla," sõnas Musting.

Ainsa murekohana toob Musting välja leegionäride, venelase Pavel Turajevi ja leedulase Grazvydas Sereicikase füüsilise vormi. Eriti on Musting mures viimase vastupidavuse üle. "Sereicikas on ülekaalus ning kestab platsil liiga vähe. Ta sai ülesande 3-4 kg alla võtta," sõnas Musting.