Frank Liivak täna Napolis, juba Itaalia klubi täieõiglusliku mängijana.Foto: Erakogu
Jalgpall
31. august 2013, 16:46
Rafael Benitez tervitas Eesti noorründajat kättpidi ja ootab võimalikult kiiresti esindusmeeskonda

VÕIMAS! Frank Liivak sõlmis lepingu Itaalia hõbedaklubiga Napoli (14)

Eesti noortekoondise ründaja Frank Liivak on alates tänasest Itaalia liiga hõbedaklubi SSC Napoli ründaja ning ootab võimalikult kiiret läbimurret Rafael Benitezi juhendatavasse esindusmeeskonda.

17aastane Liivak sõlmis täna Napolis kolmeaastase lepingu ning õhkas rahulolust: "Olen ainuüksi siin veedetud paari päevaga jõudnud veendumusele, et see on tõeliselt jalgpallihaige linn. Ka ise olen saanud juba mitu unustamatut elamust - näiteks Rafael Benitez tuli ise kätt suruma ja ütles seejuures, et ootab mind varsti esindusmeeskonda!"

Endise Eesti tippkorvpalluri Jaanus Liivaku poeg Frank siirdus 2004. aastal Hollandisse Almere City klubisse. Vahepeal põigati tagasi kodu-Eestisse, kuni paar aastat hiljem naasti Tulpidemaale.

"Hollandlased tegid peaaegu kõik, et mind ikka endale hoida. Aga kuna minu eest saadakse üle 100 000 euro ja ma ise ikka tahtsin Napolisse tulla, siis lõpuks õnnestus kokkuleppele jõuda," tõdes Liivak, keda ülemineku vormistamisel aitasid endised Eesti koondislased Jevgeni Novikov ja Andrei Stepanov.

Napoli huvi eestlase vastu tärkas mõne kuu eest. "Nad olid vaatamas U17 eliitringi turniiri ja jäin neile mängus Ukrainaga silma - tuli tõesti hästi välja, lõin ka värava. Sealt sai kõik alguse, ehkki mul oli ka teisi huvilisi."

Nonde teiste sekka kuulus näiteks ka Amsterdami Ajax, kelle satelliitklubi Almere on. Aga Liivak eelistas Hollandist lahkumist peamiselt seepärast, et: "Itaalias hakkan küll harjutama ja mängima duublis, aga ikkagi meestega, mitte ainult noortega. See tuleb arengule kindlasti rohkem kasuks, eriti füüsiliselt. Seda enam, et Benitez on korraldanud nii, et duubli treeningtöö käib põhimeeskonnaga sisuliselt samamoodi."

Samuti avaneb Liivakul võimalus kaasa lüüa duublite Meistrite Liiga esmahooajal, kus Napoli kuulub ühte alagruppi kuulsate Londoni Arsenali, Dortmundi Borussia ja Marseille'iga. Nood kohtumised peetakse päev enne või pärast põhikoosseisude heitlusi.

"Olen pärast ühe mehe müümist ilmselt Napoli kolmas ründaja! Astusin väga suure sammu maailma tipu suunas!" ei häbenenud Tartust pärit noormees hõisata. Ning samas ka vanemaid tänada: "Ei leidu ilmselt palju isasid-emasid, kes üheksa-aastase poja karjääri nimel välismaale elama koliks. Olen neile selle ohvri eest ütlemata tänulik. Järgmise aasta veedan Itaalias üksi - usun, et olen muutuseks igas mõttes valmis."