Rauno Nurger, U20 koondise keskmängija.Foto: Mati Hiis
Korvpall
5. september 2013, 11:50

Rauno Nurger läheb Jõesaare jälgedes USA-sse (1)

Eesti U20 korvpallikoondise põhitsenter Rauno Nurger võttis täna hommikul ette teekonna USAsse, Sunrise Christiani kooli, kus kahel eelmisel aastal õppis ja mängis tema eakaaslane Janari Jõesaar. Nurger tahab sealt aasta pärast edasi liikuda mõnda ülikooli.

Nõnda sai selgeks, et pärast kodust EM-turniiri küll Rapla meeskonna juures harjutanud Nurger samas klubis ei jätka. „Mõte Ameerikasse siirduda tekkis pärast EMi ja tänu Toomas Annukile (Rapla abitreener - toim) hakkas asi liikuma. Ta oli ka Jõesaare sinna aidanud ja pakkus minulegi selle variandi välja," ütles Nurger.

„Ega mul olnud pikka mõtlemist. Loomulikult rääkisin ka Jõesaarega. Ta soovitas - on hea kool heade treeneritega Tahan kord jõuda mõnda tugevasse liigasse ja olen töö tegemiseks valmis - muidu ma USAsse ei läheks!"

Annuki teatel huvitus Nurgerist mitu USA kooli, otsustati tuttava ja kindla keskkonna kasuks. „Sunrise'i mullusest meeskonnast jõudsid nii Jõesaar kui ka Hispaania U20koondislane Sebastian Saiz tugevasse OleMiss'i ülikooli. Tuleb tihedas konkurentsis end heast küljest näidata ja kõik võimalused on avatud," hindas Annuk.

Keilast Märt Kermoni käe alt sirgunud 208 cm pikkune Nurger hindab oma tugevamateks külgedeks liikuvust ja pikki käsi, miinusena toob eelkõige välja füüsise. „Sellega tegelen tõsiselt, keskmängija peab olema palju tugevam. Praegu on raske nii kaitses kui ka rünnakul," lausus EMil kõva karastuse saanud noormees.

Nurger vaimustus meeste koondise äsjastest esitustest EM-valiksarjas ja tahaks mõistagi 2015. aasta finaalturniiriks end sellesse seltskonda murda.