Blogid

Head lõppu ja uut algust! (6)

LISA KOMMENTAAR

tubli, praktik Muki25. detsember 2012, 23:17
- 42 kraadi farenheitti ameerikas on peaaegu sama mis -41 celsiust euroopas. Ma pidin täna hommikul selle peale peaaegu püksid täis pasandama. Ausalt. Käigu põrgusse see Eesti, eksju?
Muki25. detsember 2012, 14:40
Täitsa tark jutt. Aga hindan ikka neid, kes Eestis elamist praktiseerivad.
kahjuks jah , ei ole enamikel me riigis22. detsember 2012, 18:02
sularahaautomaati taeva/roosa/manna pritsina kasutada nagu valitsejatel, nii-siis olen vaene.
dish22. detsember 2012, 02:18
Lõpp. Maailmalõpp? Samasugune loll jutt, nagu kogu txt siin tüüblis aegade jooksul :))
dish22. detsember 2012, 01:59
Aitäh. Või lõpp jäi tulemata? Ja pere. Näljaste inimeste irisemine. Jõulurahu. Kalkunikitkumine. Mm-mm...
Juhan22. detsember 2012, 00:49
Braavo! Sa oled mõne asja väga hästi ära tabanud. Praegust varade mahamüümist ja inimeste eemale peletamist viiakse läbi jaga ja valitse meetodil meie endi kaasmaalaste käte läbi, nii et enamus sellest enne aru ei saa, kui hilja on.
On ju uuesti iseseisvumist Eesti kaotanud rohkem rahvast, kui sõdades ja küüditamistes kokku.
See on väga pikaajaliselt planeeritud ja elluviidud majandus ja panganduspoliitika tulemus. See, et rahvas siit välja rändaks, on ilmselt osa sellest poliitikast. Sest nagu tegi üks väga vana ja tark indiaanlaste pealik oma liikmetele puust ja punaseks ette: Võttis ühe noole ja murdis krõpsti pooleks. Siis võttis pundi nooli ja neid polnud korraga enam võimalilk pooleks murda. Rahvaga on sama lugu, mida rohkem meid õnnestub hajutada ja segada, seda kergem on meid murda. Kui me ei taha olla lihtsalt mingi lihtsalt suunatav lambakari, siis tuleb ennast harida, et teada kuidas meid juhitakse, ning kuhu ja milleks.
Meie esiisad on suutnud 5000 aasta tagant pärandada meile oma maa, keele ja kultuuri. On väga mage, et kui meil müts nii silmini pähe tõmmatakse, et anname vabatahtlikult selle kõik käest ära. Mida on siis meil oma lastele ja lastelastele pärandada. Pärast vaadatakse meile ajaloos tagasi nagu indiaanlastele, kes klaashelmeste eest Manhattani saare ära andsid.
Eluslooduses on nii, et liigirikkamad elukooslused on ka elujõulisemad, kui monokultuursed. Tuleb hoida oma pereliikmeid ning olla solidaarsemad oma kaasmaalastega, sest tegelikult pole meil kellegi muu peale loota.
Ilusaid pühi!