AMEERIKA MÄED: Ragnar Klavani sõnul kõigub Eesti koondise mäng pidevalt üles-allaFoto: Tibor Illyes/AP
Jalgpall
11. september 2013, 00:24

Ragnar Klavan: me ei mänginud Eesti koondise vääriliselt (2)

„Valmistasime Eesti meeskonna fännidele ja iseendale suure pettumuse. Kui mängida nii, nagu meie täna, siis rahvusvahelises mängus lüüaksegi sulle viis väravat," tõdes Eesti kapten Ragnar Klavan pärast MM-valikmängus saadud 1:5 kaotust Ungarilt.

„Meie suudame head olla vaid siis, kui mängime 100% meeskondlikult. Täna ei mänginud me Eesti koondise vääriliselt. Meie mäng on nagu ameerika mäed – kord on emotsioon taevas ja siis jälle väga all. Kahju, aga tuleb leppida."

Klavani sõnul oli peatreener Tarmo Rüütli vaheajal manitsenud meeskonda teisele mitte liiga suure hurraaga peale lendama, et vältida viie aasta eest võõrsil Bosnia ja Hertsegoviina käest saadud 0:7 sauna kordumist.

„Tarmo ütles, et esmalt on vaja asjad taga korras hoida. Teise poolaja alguses tehtud vahetustega leidsime oma mängu uuesti üles. Lõime värava ja 3:2 oli samuti õhus, aga jäi tulemata ja seejärel saime kaks tükki veel taha," rääkis Klavan.

48. minutil Eesti värava löönud Tarmo Kink tabamusest ei hoolinud, vaid rõhutas, et jalgpall on meeskonnamäng ja loeb tulemus, mitte väravad isiklikul kontol.

„Saime sauna! Eesti mäng sõltub väga suuresti sellest, kes saavad kaasa mängida. Täna oli meil kolm tugevat jalgpallurit puudu ja platsil oli peataolek. Teadsime, mida tahame teha, aga ei tulnud üldse välja," nentis Kink.

Kuidas edasi? „Elu läheb edasi ja uus mäng on tulekul. Ei saa ju jalgpalli mängimist ära lõpetada. Mängijad ise ootasid ka rohkem, aga Eestil peab väga hea päev olema, kui tahame võõrsil tugeva Euroopa meeskonnaga võrdselt mängida," lausus Kink.

Eesti järgmine MM-valikmäng toimub 11. oktoobril Tallinnas Türgi vastu.