Eesti hokimaffia Espoo Bluesi meeskonnas - Siim Liivik ja Robert Rooba.
Talisport
12. september 2013, 21:09

Eesti hokimaffia alustas hooaega Soome kõrgliigas võidu ja väravaga! (4)

Soome jäähoki kõrgliiga hooaja 2013-14 avamatšis Espoo Bluesi ja Turu Palloseura vahel oli keskses rollis 20aastane Eesti ründaja Robert Rooba, kes viskas Bluesi kolmanda värava.

Mullu 14 meeskonna seas 12. koha saanud Blues võitis 11kordse Soome meistri TPSi vastu avakolmandiku 1:0, ent jäi teisel kiiresti 1:2 kaotusseisu. 30. minutil tegi avaväravagi autoriks olnud Bluesi ründaja Miro Aaltonen seisuks 2:2.

Vaid 42 sekundit hiljem (mängitud oli 30 minutit ja 12 sekundit) realiseeris Rooba väravaks Eetu Pöysti söödu. TPS viigistas kaks ja pool minutit enne normaalaja lõppu, ent lisaaja avaminutil viskas Aaltonen oma kolmanda värava ja Blues võitis 4:3.

Bluesi neljandasse ründekolmikusse kuulub lisaks Roobale ja Pöystile eestlane Siim Liivik, kes tuli 2011. aastal Helsingi IFK koosseisus Soome meistriks ja sõlmis kevadel Bluesiga kahe-aastase lepingu.

Viis aastat Bluesi noortemeeskondades mänginud Rooba sõlmis alanud hooaja eel klubiga 1+1aastase lepingu. Mullu tegi ta kõrgliigas kaasa kahes ja tunamullu ühes kohtumises, ent punktiarvet ei avanud. Nüüd on värav (ja väga väärtuslik!) kirjas

Eesti hokimaffia – just nii nimetas Rooba kevadel Liivikuga samasse meeskonda kuulumist – alustas seega hooaega võidu ja väravaga!