Chris Horner võib muheleda - Vuelta üldvõit on käeulatusesFoto: AFP/Scanpix
Jalgrattasport
14. september 2013, 19:15

Nibali andis lahingu, aga Hornerist jagu ei saanud

Hispaania velotuuri täna sõidetud eelviimasel, üliraskel mägisel etapil andis Astana meeskonna liider Vincenzo Nibali tuuri üldliidrile Chris Hornerile (Radioshack Leopard) võimsa lahingu, kuid ameeriklane ei murdunud ning kasvatas oma edu.

Tänane etapp lõppes 12,2 kilomeetri pikkuse Alto de L´Angliru mäe otsas. Tõusu keskel Nibali ründas korduvalt ja paar korda sai ta Horneriga isegi vahe sisse, kuid ameeriklane suutis alati itaallasele järgi jõuda. Poolteist kilomeetrit enne finishit ründas aga juba Horner ise ja Nibali ei suutnud enam temaga kaasa minna, kirjutas Rattaprofid.ee.

Etapi võitis etapi algfaasis peagrupist põgenenud prantslane Kenny Elissonde (FDJ). Horner kaotas teisena talle 26 sekundit. Kolmanda koha sai etapil hispaanlane Alejandro Valverde (Movistar) ning Nibali oli neljas. Mõlemad kaotasid võitjale 54 sekundit. Tanel Kangert (Astana) sai etapil 16. koha, võitjale kaotas ta 3.07.

Horneri edu enne homset viimast etappi on Nibali ees 37 sekundit. Valverde kaotab kolmandana 1.36. Kangert säilitas kokkuvõttes oma 11. koha.

Homne lühike sileda maa etapp enam üldarvestuse esimeste seas muudatusi kaasa tuua ei tohiks.