Floyd Mayweather (paremal) tümitas Saul Alvarezi korralikult, aga nokdauni ega nokauti ta mehhiklast saata ei suutnud. Punktivõit oli siiski kindel.Foto: AFP/Scanpix
Sport | Muud alad
15. september 2013, 12:12

USA poksitšempion teenis järjekordse võiduga 41,5 miljonit dollarit (1)

USA poksitšempion Floyd Mayweather kaitses möödunud öösel Las Vegases peetud tiitlimatšis kergekeskkaalu oma MM-tiitelid, kui alistas punktidega mehhiklase Saul Alvarezi.

Matšiga teenis Mayweather maailmarekordilised 41,5 miljonit dollarit, kusjuures summa kasvab sõltuvalt matši teleauditooriumist. Varasem profipoksi tippteenistus oli 33 miljonit dollarit, mille teenis Evander Holyfield 1997. aastal Mike Tysoniga peetud kordusmatši eest.

Kevadise matšiga Robert Guerrero vastu 32 miljonit dollarit teeninud Mayweather on alates 2007. aasta 5. maist teeninud müstilise 184 miljonit dollarit. Tegemist ei ole auhinnaraha, vaid osavõtutasuga – öise matšiga oleks Mayweather teeninud 41,5 miljonit ka juhul, kui ta kaotanuks. Tõsi, järgmise matši osavõtutasu olnuks kaotuse korral usutavasti märgatavalt väiksem.

Nüüd aga seda ohtu ei ole. Profikarjääri 43. võidu (lisaks on kontos kaks viiki, kaotuseid aga null) võtnud 36aastane Mayweahter jätkab kergekeskkaalu valitsemist ning võib ka järgmise tiitlimatši eel erakordselt heldes palgapäevas kindel olla.