Ousmane Barry siirdus UngarisseFoto: Martin Šmutov
Jalgpall
15. september 2013, 14:57

KLAAR: Tammeka ründaja siirdus Ungari kõrgliigasse (2)

Möödunud sügisel Tartu Tammeka eest säranud Guinea koondise jalgpallurit Ousmane "Pato" Barryt sel aastal Eesti jalgpalliväljakutel ei näe - peagi 22-aastaseks saav jõuline ründemängija on sõlminud hooaja lõpuni kestva lepingu Ungari kõrgliigaklubi Kecskemetiga.

Barry esindas Tammekat Eesti meistriliigas kokku kuues mängus, mille jooksul lõi neli väravat. Jaanuaris siirdus ta laenule Kreeka esiliigasse Kavala klubisse, kelle eest tegi 19s mängus skoori kuuel korral ja andis ka kolm resultatiivset söötu.

Suvel viibis Barry lisaks Kecskemetile testimisel ka Serbia suurklubi Belgradi Crvena Zvezda ja Saksamaa esiliigameeskonna 1860 München juures, kuid lepingut otsustasid mehele pakkuda just ungarlased.

Ametlikult 9. septembril uue klubiga liitunud Barry on esimesed mängud Kecskemeti särgis juba ära pidanud - esmalt aitas ta liigakarikasarjas Kecskemeti 2:1 võidule Ujpesti üle, eile debüteeris ka Ungari kõrgliigas, kui Kecskemeti kaotas 2:5 Pecksile. Mõlemas mängus vahetati aafrikalane avapoolaja järel pingile. Seitsme vooru järel on Kecskemeti Ungari kõrgliigas 16 meeskonna konkurentsis 12. kohal.