Põlva Serviti on üheksakordne, nende suur rivaal HC Kehra kümnekordne Eesti meister. Kevadel selgub, kas Serviti suudab üldseisu viigistada?Foto: ALDO LUUD
Käsipall
17. september 2013, 15:47

Tutvustame kõiki kaheksat Eesti meistriliigas mängivat meeskonda

Mis on Eesti käsipallis tänavu teisiti? Tallinn võeti kah suurde mängu! (1)

Kolme-aastase pausi järel on käsipalli Eesti meistriliigas esindatud Tallinn. Riho-Bruno Bramanise juhendatud Audentese meeskond kujutab endast sisuliselt Eesti U18 koondist.

"Meie jaoks on suur võit juba meistriliigas mängimine. Aga palju võite tabelisse saame... eks näis. Tahame kindlasti tippudele kõva vastupanu pakkuda. Eesmärk on tugevate heitlustega meeskond EM-valiksarjaks ette valmistada," sõnas Bramanis.

Audentese üks eeldatavaid liidreid Tarvo Erimäe sõnul on meistriliiga esiliigaga võrreldes ikka teine tera. "Põhiline eesmärk on, et vastased ei tuleks meie vastu mõttega, et küll see võit niikuinii ära tuleb."

Ülejäänud seitse osalejat on traditsioonilised nagu seitsme pöialpoisi nimed. Ikka Põlva Serviti ja HC Kehra ees ning teised riburada pidi järel.

Tänavu ainsa Eesti klubina eurosarjas osalenud, aga sealt paraku juba esimese ringi järel välja langenud Põlva Serviti peatreener Kalmer Musting tõdes, et varasemaga võrreldes on tänavu peetud kontrollmänge tugevamate vastastega ning juba varakult ka kaotuste maitse suhu saadud.

"Leegionäridest lahkusid meeskonnast Roman Aizatullov ja Jevgenri Kravtšenko, juurde tuli leedulasest tagamees Grazvidas Sereicikas, kelle sulandumine kulgeb raskelt. Aga töötame temaga edasi ja loodame, et suudab palju juurde panna. Teine meeskonda lisanduja on enam kui aastaselt vigastuspausilt naasnud joonemängija Tauri Volt," rääkis Musting.

Tunamullu nii Eesti karikasarja, meistritiitli kui ka Balti liiga võitnud, aga mullu kõigist tiitlitest ilma jäänud HC Kehra peatreener Jüri Lepp tõdes, et meeskond on taas nooremaks jäänud. "Kahjuks on teistes riikides mängijatele pakutavat võimalused märgatavalt paremad – Sten Toomla ja Armi Pärt siirdusid suvel vastavalt Soome ja Türki.

Kehra ridades pole aastaid välismängijat olnud, aga tänavu otsustasime tuua Ukrainast joonemehe. Eks meil ole suured nõrkused, aga neid tuleb vastaste eest varjata. Eesmärk on kindlasti Eesti meistrivõistluste kuldmedal, kuigi hetkel pole meeskonna seis kõige parem. Kuna esimest korda 20 aasta jooksul ei mänginud Kehra eurosarja, ei võtnud me suvel 15. juulil ettevalmistust alustades kuu aega palli kätte. Siht on seatud kevadele," rääkis Lepp.

Mullune pronksivõitja HC Viimsi liider Jürgen Rooba liitus Kehraga ning kolmas koht peaks ka tänavu olema Ain Pinnoneni juhendatava meeskonna lagi. Mängija Rasmus Peterson usub, et liidri kaotusest suudetakse üle olla; "Ühtlane meeskond on ka väga positiivne nähe. Kõik peavad julgema mängu enda peale võtta."

Liidrist jäi ilma ka mullune neljas HC Viljandi – Eesti koondislane Kristo Voika siirdus Soome meistriliigasse. "Loodan, et võistkonnas ei teki ühte liidrit, vaid mehed mängivad ühtlaselt. Varem otsiti kogu aeg Kristot, kes ka tahtis vastutust. Tänavu oleme ühtlasemad," sõnas mängiv peatreener Marko Koks ja andis lubaduse isegi platsile joosta: "Arvan, et nulli peale ei jää!"

Serviti duubli staatuses Värksa eesmärk on Kalmer Mustingu sõnul karastada algaval hooajal kolm-neli mängijat nii tugevaks, et nad aasta pärast juba Servitit suudaks täiendada.

Tapa SK jäi ilma kuuest juhtmängijast – kolm langesid rivist traumaga, üks läks aega teenima, kaks muudesse klubidesse. "Kõige vanem mängija on eas, kus võiks ja peaks olema meeskonna noorim mängija. Mullused skooritegijad on lahkunud. Meie jaoks on tegu ellujäämishooajaga, aga võiduta me kindlasti ei jää," sõnas peatreener Elmu Koppelman.

Mullu põhiturniiril viimaseks jäänud Aruküla sai täiendust Kehrast saabunud Jorma Käsperi näol. Esindaja Avo Mölsi sõnul tuleb enne kõrgemate sihtide seadmist ära oodata järgmise põlvkonna mehistumine, millega läheb aga veidi aega.

Eesti meistrivõistlused algavad laupäeval. Põhiturniiril peetakse kolm ringi, play-off'i pääsevad kuus paremat. Eesti meister selgub mai esimeses pooles.