Nõmme Kalju 2:1 Tallinna LevadiaVideo: Viljar Voog
Jalgpall
24. september 2013, 18:53

Vaata mängu tipphetki!

TÕELINE TULEVÄRK: Penalti, punane kaart ja Kalju 2:1 võit Levadia üle

Jalgpalli Eesti meistriliiga liidrite kohtumises alistas tiitlikaitsja Nõmme Kalju arvulises vähemuses lõpetanud tabeliliidri Tallinna Levadia 2:1 ning kaotab neile seitse vooru enne meistrivõistluste lõppu kahe punktiga.

Esimesel poolajal nägi Kadriorus peatreeneritele kahtlemata suurt peavalu valmistanud lahtist jalgpalli. Supervõimalusi võimaldasid vastasele mõlemad kaitseliinid. Kalju realiseeris enda kolmest ära ühe, kui täiesti vabaks jäetud Eino Puri koksas 16. minutil peaga väravasse Ken Kallaste toimetatud nurgalöögi.

Kalju eesliinimehed Tarmo Neemelo ja Damiano Quintieri jätsid aga surmkindlad šansid väravateks löömata. Samaga vastas Levadia ridades 42. ja 43. minutil Rimo Hunt, ent enne seda, 33. minutil oli Dmitri Kruglov realiseerinud enda teenitud penalti ja poolajale mindi viigiseisul.

Eeldatavasti said mõlemad meeskonnad puuduliku kaitsetegevuse eest vaheajal paraja peapesu, ent publiku rõõmuks kohtumise olemus teisel poolajal ei muutunud. Pöördeline hetk saabus 55. minutil, kui Quintieri sööstis Levadia kaitseliini taha ning ta kukutati Aleksei Jahhimovitši poolt, kes oli viimane kaitsja ja sai punase kaardi.

Arvulise ülekaalu saavutanud Kalju esimene rünnakutuhin õnnestus Levadial tagasi lüüa, aga 73. minutil ei saadud taas hakkama Puri valvamisega. Taas oli tegu standardolukorraga (sedapuhku karistuslöök), taas lõi Puri värava peaga ja taas kaotas oma mehe ära Levadia äärekaitsja Artur Pikk.

Eduseisu arvulises ülekaalus Kalju tsementeerida ei suutnud, vaid viimase veerandtunni jooksul tuli üle elada mitmeid ärevaid hetki. Kõige lähemal oli vähemuses Levadia viigile 80. minutil, kui Hunt tabas latti.

Kalju 2:1 võit tähendab, et 70 punkti kogunud Levadiast jäädakse nüüd maha vaid kahe punktiga. Uuesti ollakse vastamisi täpselt nädala pärast, aga enne seda kohtub Levadia laupäeval Narva Transi ja Kalju Sillamäe Kaleviga, kusjuures valitseva Eesti meistri ridades ei saa tolles mängus kollaste kaartide normi täitumise tõttu kaasa teha Puri ja Quintieri.