Pissipott, kus antakse dopinguprooviFoto: LEE JAE-WON/Reuters
Kergejõustik
24. september 2013, 21:40

Itaalia kergejõustiklane püüdis dopingukütte petta võltsnokuga! (8)

Itaalia pikamaajooksja Devis Licciardi jäi ajalehe The Telegraph väitel dopingukontrollis vahele võltspeenise kasutamisega, millest ta üritas puhast uriini välja pigistada.

Licciardi osales Molfettas toimunud 10km jooksul ja tal paluti anda dopinguproov. 27-aastane sportlane, Itaalia õhujõudude meeskonna liige, oli aga pükstesse peitnud võltspeenise, millest too siis puhast uriini välja lüpsta üritas.

Enne testi tegemist olevat ta arstile öelnud, et soovib üksi olla, kuid arst keeldus lahkumast, kuna anti-dopingu reeglid näevad ette, et arst peab protseduuri läbiviimist kontrollima.

Licciardi rikkumine on veel uurimise all ning süüdimõistmise korral ootab teda 2-aastane võistluskeeld.

Ajalehe The Telegraph andmetel on võltspeenised tegelikult juba vabalt internetis leviv kaup. Neid on isegi erinevat värvi, et meheau sobiks kokku auväärse mehe nahavärviga.

Üks veebileht pakkuvat "elusuuruses proteespeenist" koos puhast dehüdreeritud uriini sisaldavate pakkidega, mida saab vedelaks muuta kuumutamise abil. Veebilehel kirjutab üks rahulolev klient: "Sain dopingutestist vabalt läbi ja inimene, kes mulle testi tegi, vaatas samal ajal minu pissimist. See on väärt iga senti!"