Foto: Tairo LutterVideo: Viljar Voog
Sport | Muud alad
27. september 2013, 11:03

Kaido Höövelson: ma ei ole mingi staar, Eestis on lihtsalt vähe uudiseid (11)

Baruto ehk nüüd ainult Kaido Höövelson räägib, et ta ei tea, kas eestlastele sumo ka päriselt korda läheb. Sportlaskarjääri lõpust saadik 20 kilo alla võtnud mees arvab, et kuna väikeses riigis on lihtsalt vähe uudiseid, siis sellepärast tema tegemisi Jaapanis kajastatigi.

Kui Höövelson 2004. aastal Jaapanisse läks, oli meediahuvi leige. Täna oli Eesti Puuetega Inimeste Kojas toimunud pressikonverentsil saal ajakirjanikke ning kaameramehi puupüsti täis.

Peakangelane jäi aga endale omaselt tagasihoidlikuks: „Kümme aastat, üks eluetapp on läbi. Ma tahan tänada oma sõpru, perekonda, lähedasi, tuttavaid, fänne," ütles Höövelson oma tagasihoidlikkus avasõnas.

Sumomaadleja tuli Eestisse lühikesele visiidile enne kui lendab tagasi Jaapanisse, et oma karjäärile tseremoniaalne lõpparve teha. Esimesed sammud tavainimese ellu tagasipöördumiseks on juba tehtud: „Ma olen kaalust 20 kilo alla võtnud. Nüüd tuleb vaikselt seda kaalulangetamist võtta! Inimesed, kes te kaalu langetate, kaalu ei saa kiiresti langetada! Siis tulevad teised tervisehädad."

Mis see ideaalkaal võiks siis olla? „Päris modelliks saada ei taha!" naerab Höövelson.

Oma tuleviku osas mees veel mingeid otsuseid teinud ei ole ja ta ei taha ka spekuleerida mingi poliitikukarjääri või Jaapani suursaadiku ameti üle. Vaid ühe kindla daatumi ütleb ta välja: 65-aastaselt hakkab ta saama Jaapanist pensioni, aga sinnani on veel 37 aastat minna!