Eesti jalgpallikoondise peatreener Tarmo Rüütli.Foto: MATI HIIS
Jalgpall
27. september 2013, 13:11

Rüütli 1:5 kaotusest Ungarile: sellist ebaõnne ikka andis otsida (3)

Eesti koondise peatreener Tarmo Rüütli kutsus eelseisvateks MM-valikmängudeks Türgi ja Rumeeniaga rivistusse 21 mängijat. Võrreldes Ungarile 1:5 kaotatud mänguga jäid eemale ründaja Jarmo Ahjupera ja poolkaitsja Ats Purje.

Koondise peatreeneri Tarmo Rüütli arvates ei tasu nende eemalolekust suurt numbrit teha: "Mis seal ikka kommenteerida, et selline nimekiri. Ma üritan rohkem keskenduda neile, kes saavad mängida, mitte neile, kes ei mängi."

Rüütli tagantjärgi oma otsuseid kahetsenud pole ning ka õudusunenäod on jätnud teda külastamata: "Sellest mängust võib palju rääkida. Peas olen seda ikka analüüsinud, aga tagantjärele olen mõelnud, et sellist ebaõnne ikka andis otsida. Seal oli palju hetki, kus andis midagi ära teha, aga kahetseda pole midagi."

Kahe nädala pärast kohtub Eesti kodus Türgiga, mõned päevad hiljem võõrsil Rumeeniaga. "Esimene mäng on kodus, mehed on värsked. Nad on koduklubides praegu tublid olnud. Teises mängus võivad ette tulla muud faktorid – vigastused, kaardid. Aga nagu ma olen korduvalt öelnud, keskendume ühele mängule korraga."