Leho Pent võitis tõstmise U23 EMil pronksmedali!Foto: Stanislav Moškov
Sport | Muud alad
27. september 2013, 17:24

Lisatud EMi medalimehe kommentaar: "Pronks pole üldse halb!"

VÕIMAS! Leho Pent võitis tõstmise U23 EMil medali! (7)

Tallinnas jätkuvatel kuni 23-aastaste ja juunioride Euroopa meistrivõistlustel tõstmises võitis Eesti noor vägimees Leho Pent pronksmedali.

Kuni 23aastase kaalukategoorias -94 kg võistelnud Pent sai rebimises üles raskused 155 ja 160 kg, aga kolmas, 165 kg peal sooritatud katse ebaõnnestus.

Tõukamises valis Pent algraskuseks 190 kg ning ajaks, kui eestlane tõstepõrandale sammus, oli selge, et õnnestunud soorituse korral on pronksmedal garanteeritud. 190 kg tõusis kenasti sirgetele kätele ja medal oli sellega käes.

Pent valis järgmiseks raskuseks 196 kg, mis andis võimalusele "väikesele hõbedale" (lisaks üldarvestusele antakse tõstmises välja ka medalid eraldi rebimise ja tõukamise eest). Esmalt Pent ebaõnnestus, aga tõukamise kolmandal katsel sai ta 196 kg üles.

Väike hõbe jäi siiski võitmata, sest nii Euroopa meistriks tulnud Jegor Kliminov kui ka hõbeda võitnud Dmitri Molotsov (mõlemad Venemaa) said ka tõukamises sirgetele kätele suuremad raskused.

"Usun, et tervena võinuksin ka kõrgema koha võtta, aga pronks pole üldse halb medal. Olen ka sellega rahul. Varem pole nii kehva rinnalevõtu pealt nii suurt raskust ära tõuganud. Haige põlv andis kah tunda. Eriti tõukamise teisel ja kolmandal katsel," rääkis Leho Pent.