Oliver VennoFoto: Mati Hiis
Võrkpall
29. september 2013, 11:11

Oliver Venno ja teised putinlased läbisid edukalt karikavõistluste eelringi

Venemaa võrkpallihooaeg algas karikavõistluste kaheetapilise avaringi kohtumistega. Registreerus 25 meeskonda, kes jagati viide alagruppi, igast grupist pääseb poolfinaalturniirile kaks või kolm paremat. Edukalt alustas Oliver Venno uus klubi Permi Prikamje, kogudes kaheksast mängust viis võitu ja kolm kaotust, mis tagas pääsu karikavõistluste järgmisse ringi, kirjutas volley.ee.

Peatreener Vladimir Putini juhtimisel võitis Prikamje kaks korda Nižnevartovski Samotlori ja Kaluuga Okaa meeskonda, sai korra jagu väga tugevast Kemerovo Kuzbassist ning kaotas kaks korda Euroopa paremikku kuuluvale Kaasani Zeniidile.  

Kaasani meeskonnal oli tänaseks seitsmest mängust 16 punkti, Permil 15 (8-st mängust), Kemerovol 12 (7), Nižnevartovskil 10 (7) ja Kaluugal 0 (7). Prikamje allapoole kolmandast kohast enam langeda ei saa, seega on koht jätkajate hulgas kindel.  

Mängustatistika on Venemaalt väga visa laekuma, õigupoolest seda arvestataval määral polegi. Ühe erandina tuldi toime täna, kui riputati üles Permi ja Kemerovo teise omavahelise mängu statistika. Kuzbass võitis eile 3:2 (19, 29, -16, -20, 10).

Venno oli platsil neljas esimeses geimis, lüües maha 33-st pallist 14 (42%), eestlase arvele märgiti kokku 17 punkti. Resultatiivsem oli meeskonnakaaslastest vaid Aleksandr Konnov 18 punktiga (50%). Kuzbassi mängija Ruslan Askerov teenis 20 ja rootslane Marcus Nilsson 18 punkti.  

Karikavõistluste järgmine faas koosneb neljast neljaliikmelisest alagrupist, finaalkuuikusse pääseb iga grupi parim, finaalvõistlust korraldav klubi ja üks meeskond Venemaa võrkpalliliidu valikul. Karikavõitja selgub alles 31. jaanuaril.