Soome - Eesti maavõistlus ragbis.Foto: Erakogu
Sport | Muud alad
29. september 2013, 14:55

Eesti ragbi XV koondis alistas Soome ja noppis oma ajaloo esimese võidu (5)

Eesti ragbi XV koondis pidas laupäeval Turus ametliku maavõistluse Soomega. Saadud 24:17 võit on Eesti ragbi XV rahvusmeeskonna jaoks esimene läbi aegade.

Tõele au andes oli Soome eest platsil põhjanaabrite teine koosseis, aga et mäng peeti Euroopa Ragbiliidu (FIRA) egiidi all, on Eesti võit igati ametlik. Eesti kasuks skoorisid try ehk jõudsid palliga otsatsooni Ragnar Toompere, Arseni Voropajev, Mark Zuhhovitski ja Karl-Henry Korjus. Kaks conversion'it ehk löögiväravat lisas Marvin Üürike.

"Väga super tulemus meie jaoks. Eestis on ragbit mängitud vaid seitse-kaheksa aastat, Soomes ikka kõvasti kauem. Mäng oli hästi füüsiline. Kõige ilusamat ragbit ei näinud, vaid meeskonnad tegid palju robustset tööd. Meil oli õnne veidi rohkem ja realiseerisime oma võimalused Soomest paremini," kommenteeris võitu Eesti skoori avanud Toompere.

Kui olümpiaversioonis ehk ragbi 7-s (number tähistab korraga platsil viibivate mängijate arvu) on Eesti koondis juba rahvusvaheliselt edu kogenud ja mängib ka EM-sarjas (kõige madalamas divisjonis), siis täisversioonis ehk ragbi XV-s mitte.

"2014. aastal üritame ka ragbi XV EM-sarja kõige madalamas divisjonis kaasa mängida. See on ragbi 7 koondise väljasaatmisest oluliselt kulukam – mängijaid kaks korda rohkem ja reis kaks korda pikema kestvusega – ja seetõttu alaliidule seni üle jõu käinud," selgitab Toompere.

Eesti Ragbiliit loodab, et ala saab impulsi järgmisel aastal Tartus toimuvatest SELLi tudengimängudest, mille kavva kuulub ka ragbi. Sellest tulenevalt on nii Eesti Maaülikoolis kui ka Tartu Ülikoolis ragbimeeskonnad komplekteerimisel ning sama planeeritakse ka Tallinna Tehnikaülikoolis.