Peast ja habemest leiab kõvasti halli, aga peagi 40aastaseks saava Ryan Giggsi platsilolek ajab vastastel endiselt jänese püksi.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
2. oktoober 2013, 12:08

Igihaljas Ryan Giggs järjekordse rekordi lävel (1)

Kui 29. novembril 40. sünnipäeva tähistav Manchester Unitedi igihaljas poolkaitsja Ryan Giggs tänases Meistrite liiga mängus Donetski Šahtari vastu platsile tuleb, on tegu tema 145. matšiga selles võistlussarjas. Tegu oleks (Giggsi jaoks järjekordse) rekordiga.

Hetkel jagab Giggs Meistrite liigas peetud mängude arvestuses (arvesse lähevad ka eelringide kohtumised) esikohta Madridi Reali endise ründetähe Rauliga. "Meistrite liiga on võimas võistlus, mis on mul õnnestunud kahel korral võita. Turniiri kaunistavad nii paljud suurepärased jalgpallurid, kellest Raul kahtlemata üks paremaid. Kui mul õnnestub temast mööduda, olen saavutuse üle kahtlemata väga uhke," sõnas Giggs.

Et alates käesolevast hooajast täidab Giggs Man Unitedis ka kolmanda abitreeneri kohuseid, võib tal endalgi olla kerge sõnaõigus selle üle, kas ta kuulub mängus Šahtariga avavoorus Leverkuseni Bayerist 4:2 jagu saanud Man Unitedi (alg)koosseisu või mitte.

Valik Ryan Giggsi nimel olevatest jalgpalli-rekorditest:
- ainuke 13 korda Inglismaa meistriks tulnud jalgpallur.
- enim ühe klubi eest peetud mänge Inglismaa kõrgliigas (663 Manchester Unitedis).
- löönud Inglismaa kõrgliigas värava 21 hooaega järjest.
- löönud värava 16 Meistrite liiga hooajal (sh 11 järjestikusel, aga see ei ole rekord, sest Raul lõi värava 14 hooajal järjest).
- enim ametlikke mänge Manchester Unitedi eest (946, neist 791 algkoosseisus).
- vanim Meistrite liigas värava löönud mängija (37 aastat ja 289 päeva, kui lõi 14. septembril 2011 värava Lissaboni Benficale).
- vanim olümpiamängudel värava löönud jalgpallur (38 aastat ja 243 päeva, kui lõi 29. juulil 2012 värava Araabia Ühendemiraatidele).
- Manchester Unitedi ajaloo kiireima värava autor (18. novembril 1995 lõi Giggs Southamptonile värava mängu 15. sekundil).

Ryan Giggsi tiitlid:
- 13kordne Inglismaa meister
- 4kordne Inglismaa karikavõitja
- 4kordne Inglismaa liigakarikavõitja
- 2kordne Meistrite liiga võitja
- 2kordne klubide MMi võitja

***

Meistrite liiga tänases keskses kohtumises on vastamisi D-alagrupi liidrid Manchester City ja Müncheni Bayern. Praegune Man City peatreener Manuel Pellegrini oli Bayerni lootsi Pep Guardiolaga korduvalt vastamisi ajal, kui mehed töötasid Hispaanias, ent pole kunagi suutnud Guardiola juhendatavat meeskonda alistada.