Foto: Martin Mand
Auto-Moto uudised
5. oktoober 2013, 20:24

Eesti koondis lõpetas Six Days Enduro läbi aegade parima tulemusega (1)

Täna lõppes Sardiinias sõidetud International Six Days Enduro Tempio Pausania linnas asuval krossirajal. Viimasel päeval oli kavas vaid üks katse ja see sõideti ühisstartidega krossirajal.

Nii Eesti rahvusmeeskonna kui klubikoondise sõitjad said viimase päevaga korralikult hakkama ja Eesti rahvuskoondisele kuulus kolme osaletud Six Days Enduro parim tulemus – üheksas koht.

Klubimeeskond tuli 139 startinud meeskonna seas tugevale 44. kohale. Rahvuskoondiste võitja on Prantusmaa meeskond USA ja Itaalia ees.

Krossirajal, kus sõideti kuus ringi, oli E3 klassi kiireimate meeste sõidus Aigar Leok kolmas, ettepoole jäid Mike Brown USA'st ja Mathias Bellino Prantsusmaalt. Aigar Leoki koht E3 klassi kokkuvõttes on seitsmes ja sellega kuulub talle Six Days Enduro kuldmedal, Tõnu Kallast oli samas klassis kokkuvõttes 32 ja tema teenis sellega endale Six Days Enduro hõbemedali.

E1 klassis tegi oma esimesel Six Days Endurol väga hea tulemuse Rannar Uusna, kes on 14 ja tema saab samuti Six Days kuldmedali, Toivo Nikopensius, on E1 klassis 51 ja talle kuulub Six Days hõbemedal. E2 klassis on Martin Leok 34 ja talle samuti kuldmedal, Toomas Triisa on 41 ja talle hõbemedal.

Aigar Leok: "Suur tänu kogu meeskonnale ja taustajõududele, ilma kelleta oleks see keeruline olnud. Meeskonna koht on hea ja kui oleme maailma enduuros TOP 10 riikide hulgas ütleb see juba midagi. Seega tulemusega väga rahul ja enda esinemisega samuti."

Klubikoondise koht on 44, klassis C1 on Priit Biene 68 ja talle kuulub Six Days hõbemedal. Egon Üpraus on C3 klassis 42 ja talle kuulub Six Days hõbemedal, Mart Meeru koht C3 klassis on 50 ja talle kuulub Six Days pronksmedal.