Aleksander Povetkin üritab Vladimir Klitškot rünnata, ent ukrainlane kaitseb end vastast allapoole surudes - kole, ent efektiivne.Foto: Reuters/Scanpix
Sport | Muud alad
6. oktoober 2013, 00:07

Klitško kallistas end Povetkini vastu punktidega võidule (22)

Vladimir Klitško vasak käsi võis Aleksander Povetkini nägu töödelda, ent see oli ta parem, mis igal vasturünnakukatsel vastasest kinni haaras, venelase hoogu pidurdas ja väsitas, mis viis Klitško kohtunike otsusega täna õhtul Moskvas toimunud matšis võiduni.

Matši alguses veetsid mehed rohkem aega üksteise kaisus kui poksides. Pikem Klitško töötles Povetkini kaugelt ning kui nobe venelane üritas oma lühemate kätega tšempioni lähedale pääseda, sidus ukrainlane ta kiirelt ära.

Klitško strateegia töötas perfektselt: teises raundis virutas mees haagiga Povetkini pikali ning kuigi matš sai pärast sekundite lugemist jätkuda, tähistas see sisuliselt kohtumise lõppu – Povetkin oli oma teravaimia kiiruse kaotanud ning ülejäänud kümme raundi kulgesid Klitško vasaku käe domineerimise all, mis vaheldumisi hoidis venelast eemal ja jagas siis mehe kulmu pihta hoope.

Povetkini jaoks võib saavutuseks lugeda, et ta pidas kõik 12 raundi poksiringis vastu. 7. raundis saatis Klitško venelase kolmel korral pikali. Järgnevad kolm minutit otsis ukrainlane seda ühte lööki, kuhu taha panna kogu oma jõud ning saata Povetkin ööbikuid lugema, ent venelane pidas selle hetke vastu ja sai sealt inspiratsiooni, et lõpuni kannatada.

Matši tulemus ei olnud aga kordagi kahtluse all. 11. raundis võttis ringikohtunik Klitškolt Povetkini mahalükkamise eest ühe punkti, ent sellegi poolest oli võit ülivõimas: kõik kolm kohtunikku ansid võidu tšempionile punktidega 119-104.