Jalgpall
7. oktoober 2013, 14:43

Tarmo Rüütli enne mängu Türgiga: peame hakkama saama (1)

Eesti jalgpallikoondise peatreener Tarmo Rüütli tõdes neli päeva enne MM-valikmängu Türgiga, et kuigi eelmine mäng – 1:5 kaotus Ungarile – oli õpetlik, tuleb lisaks minevikule ka tulevikku vaadata.

"Ei saa ainult tagasi vaadata, vaid tuleb valmistuda järgmiseks katsumuseks. Uus vastane, uus olukord, uued võimalused. Meie mõlemad vastased (reedel kodus Türgi, teisipäeval võõrsil Rumeenia – toim) on tabeli eesotsas samas kui meil on teistsugused sihid. Eks tabeliseis paneb meile lisaraskuse peale, aga peame hakkama saama," rääkis Rüütli.

Ungari käest saadud 1:5 kaotust meenutas Rüütli eelkõige rohke ebaõnne võtmes. "Kõigepealt tuleb kõrgemate jõududega paremini läbi saada, et ei juhtuks ebaõnne nagu esimene värav. Kui see korda läheb, on mingi samm juba tehtud. Kindlasti viskame järgnevate päevade jooksul Ungari-mängu videole silma peale, et sealseid vigu mitte korrata.

Üldine olukord on suhteliselt sarnane septembriga – esimene mäng kodus, teine võõrsil. Kusjuures see viimane mäng tuleb pidada väsimuse pealt. Neid koos vaadates peame esimeses endast kõik andma ja katsuma teises midagi muuta ja targemini teha," rääkis Rüütli.

Kõik koondisesse kutsutud 21 mängijat on Rüütli sõnul mänguvalmis ning praegu ei näe ta vajadust nimekirja mõne Eesti meistriliiga jalgpalluriga täiendada.