Sergei Bubka.Foto: AFP/Scanpix
Kergejõustik
8. oktoober 2013, 14:59

Tallinna tulevad mitmed endised kergejõustikukuulsused

Neljapäevast laupäevani Tallinnas toimuv Euroopa Kergejõustikuliidu iga-aastane kalendrikonverents toob Tallinna töökoosolekutele ja pidulikule auhinnagalale mitmeid endisi kergejõustikutähti.

Koosolekutel, mille esmaseks eesmärgiks on Euroopa 2014. aasta võistluskalendri kinnitamine. Osalevad teiste seas mitmekordne olümpiavõitja ja Londoni olümpiamängude korralduskomitee esimees lord Sebastian Coe ning teivashüppe maailmarekordiomanik ja kuuekordne maailmameister Sergei Bubka. Nii Coe kui ka Bubka on hetkel tegevad ka Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu (IAAFi) asepresidentidena.

Tallinnasse saabuva enam kui 250 külalise hulka mahub mitmeid olümpiavõitjaid, maailma- ja Euroopa meistreid. Nii külastavad Tallinna kolmekordne kümnevõistluse maailmameister ja endine ala maailmarekordiomanik Tomaš Dvorak, maratoni olümpiavõitja ja kahekordne Euroopa meister Stefano Baldini, 5000 m olümpiavõitja, kolmekordne maailmameister ja Euroopa rekordi omanik 3000 m jooksus Gabriela Szabo ning kolmekordne Euroopa meister ja Euroopa rekordi omanik kaugushüppes Robert Emmiyan.

Lisaks eelpool nimetatud kergejõustikulegendidele väisavad Tallinna ka IAAFi teemantliiga etappide ja teiste mainekate rahvusvaheliste kergejõustikuvõistluste korraldajad.