Pärnu väravavaht Elis Meetua noppis võrgust välja 12 palli ja saadeti siis ebaõiglase punase kaardiga duši alla.Foto: MATI HIIS
Jalgpall
9. oktoober 2013, 21:21

Nais-Kassai ohvriks langenud Pärnu püstitas 0:14 kaotusega rekordi (23)

Naiste jalgpalli Meistrite liiga põhiturniiri avaringi ehk 1/16-finaali esimeses mängus kaotas Pärnu Jalgpalliklubi tiitlikaitsjale Wolfsburgile koduväljakul 0:14. Tagatipuks langes ebaõiglase punase kaardi saanud Pärnu kapten ja väravavaht Elis Meetua nais-Kassai (ungarlannast väljakukohtuniku Eszter Urbani) ohvriks.

Kui eelmine kord mõne Eesti jalgpalliklubi kohtumist Eurospordi otse-eetris näidati, šokeeris Urmas Kirs miljoneid televaatajaid, kui viis FC Flora sõprusmängus AC Milaniga 1:0 juhtima. Flora kaotas lõpuks 1:2, aga seegi tulemus valmistas rõõmu.

Pärnu naiskonna mäng 1178 pealtvaataja ja tuhandetes kordades suurema Euroopa telepubliku ees läks paraku igas mõttes nurja. Juba poolaeg kaotati 0:6, kusjuures neli väravat lõi Wolfsburg vahemikus 19.-26. minut.

"Tasemevahe oli ammu teada, aga pool naiskonda kõrbes läbi. Pabistas. Vaheajal polnud ükski mängija väsinud, aga paljud olid krambis, millest ei suudetudki välja tulla. Eksisid ka kogenud mängijad," ohkas Pärnu peatreener Jüri Saar.

0:14 kaotus tähistas ka kurba rekordit. Hooajal 2009-10 ellu kutsutud naiste Meistrite liiga põhiturniiril pole nii suurt kaotust varem esinenud. Senine rekord 0:9 sai Pärnu poolt võimsalt ületatud.

Nagu sellest kõigest veel poleks piisanud, keeras ka kohtunik Pärnu naistele käru ja rikkus juba praegu ära nädala pärast Saksamaal toimuva korduskohtumise. Nimelt eemaldas Urban 85. minutil täiesti alusetult Meetua, keda ootab nüüd mängukeeld. Lootust sellest pääsemiseks pole, sest Euroopa Jalgpalliliit (UEFA) keeldub tühistamast ka kaarte, mille ebaõigluses puudub video põhjal igasugune kahtlus.

"Mulle tuli Viktor Kassai (Eesti – Iirimaa matši vilistanud kurikuulus ungarlane) meelde," tõdes Saar, kes ise endine Eesti tippkohtunik. "Tundus, et enam hullemaks minna ei saa, aga läks ikka. Meil ei ole nüüd kordusmänguks väravavahti."

Saar ei osanud öelda, kes kordusmängus Pärnu väravat kaitseb. Varuväravavaht Maarja Virula on väga kogenematu, mistõttu kaalutakse ka väljakumängija Triinu Eskeni postide vahele saatmist.