Tarmo Rüütli.Foto: MATI HIIS
Jalgpall
10. oktoober 2013, 14:22

Tarmo Rüütli: loodetavasti püsime Türgi vastu lõpuni täies koosseisus platsil (1)

Eesti jalgpallikoondise peatreener Tarmo Rüütli avaldas päev enne MM-valikmängu Türgiga lootust, et erinevalt sama vastasega võõrsil peetud kohtumisest ja eelmisest kodumängust Hollandiga lõpetab Eesti meeskond homse mängu ilma punast kaarti teenimata.

"Türgis peetud kohtumine (2012 septembris – toim) meil ebaõnnestus. Jäime kahjuks kiiresti vähemusse ja ei õnnestunud midagi ära teha. Seekord katsume paremini. Koduväljak peab andma eelise ja loodame, et püsime mängu lõpuni täies koosseisus ning suudame omalt poolt midagi pakkuda.
Fatih Terimi hiljutine asumine Türgi peatreeneriks meie jaoks midagi ei muuda. Türgi on Türgi. Meid ootab ees raske mäng. Ühtegi vastast eraldi välja tuua pole mõtet. Meie jaoks on nad kõik tugevad ja ainuke šanss on meeskondlik mäng," rääkis Rüütli.

Tõik, et Türgil on edasipääsulootused säilinud ja Eestil mitte, võib Rüütli sõnul toimida mõlematpidi. "Mingi loogika ütleb, et surve on rohkem Türgi peal. Neil on ju kohustus ja pinge, mis mõnikord võib hakata jalgpallureid kammitsema. Ei oska öelda, kuidas see homme toimib."

Algkoosseisu ja taktikalise plaani osas Rüütli vihjeid anda ei soovinud. Peatreener märkis vaid, et plaan ja koosseis on meeskonnale teada. "Koondises on nii palju häid mängijaid, et parima koosseisu leidmine pole lihtne. Mingil hetkel on see suisa keeruline, aga praeguseks on see keeruline aeg möödas."

Eesti – Türgi MM-valikmäng algab reedel Lilleküla staadionil kell 21.30. Kell 20.40 alustab Õhtulehe mängu-eelne jalgpallistuudio, mis nähtav aadressil www.ohtuleht.ee