Türgi jalgpallikoondise peatreener Fatih Terim.Foto: ARNO SAAR
Jalgpall
10. oktoober 2013, 18:54

Kes on Eesti parim mängija? Fatih Terim: number 14 (3)

Türgi jalgpallikoondise peatreener Fatih Terim tõdes enne reedest MM-valikmängu Eestiga, et võrreldes 2008. aastaga, kui meeskonnad Lillekülas 0:0 viiki mängisid, on Eesti meeskond kõvasti arenenud.

"Toona ei oleks me tohtinud punkte kaotada, aga samas tuli vastaseid hea mängu eest õnnitleda. Suur vahe aastaga 2008 on, et kui toona oli meil võimalus viga parandada, siis seekord mitte," sõnas Terim.

Türgi peatreener lisas, et tal on Eestist ka häid mälestusi – 2007. aasta sügisel peeti siin pikk treeninglaager, mille järel alistati EMi play-off'is Norra 2:1. "Võidu saime tänu Tallinnas peetud laagrile," märkis Terim.

Lihtsale küsimusele, kes on Eesti koondise parim mängija, andis muidu türgi keeles rääkinud jaganud Terim inglise keeles lühikese ja konkreetse vastuse: "Number neliteist (Konstantin Vassiljev – toim)."

Terimi sõnul peab Türgi homse mängu ilmtingimata võitma. "Kui Türgi tahab jõuda staatust näitavatele turrniiridele nagu MM, peame Eesti-sugustest vastastest jagu saama. Aga see on jalgpall ja kõike võib juhtuda. Teeme endast kõik, et Eesti alistada ja muuta teisipäevane kohtumine Hollandiga enda jaoks sisuliseks finaaliks, mis otsustab, kas pääseme seejärel play-off'i või ei."

Eesti – Türgi MM-valikmäng algab reedel Lilleküla staadionil kell 21.30. Kell 20.40 alustab Õhtulehe mängu-eelne jalgpallistuudio, mis nähtav aadressil www.ohtuleht.ee