Foto: ARNO SAAR
Jalgpall
11. oktoober 2013, 07:00

Terim pelgab Vassiljevit

Türgi jalgpallikoondise teel MM-finaalturniirile seisavad ees kaks riiki – Eesti ja Holland. Korduda võib 2008. aastast tuttav stsenaarium, kui Türgi tegi Tallinnas Eestiga 0:0 viigi, jäi valikgrupis kolmandaks ja MM-ilt eemale.

Türgi jalgpallikoondise treeneri Fatim Terimi sõnul on eestlased arenenud. «Toona ei oleks me tohtinud punkte kaotada, aga samas tuli vastaseid hea mängu eest õnnitleda. Siis oli meil võimalus viga parandada, nüüd mitte. Peame võitma, muu tulemus meid ei aita. Teeme endast kõik, et Eesti alistada ja muuta teisipäevane kohtumine Hollandiga enda jaoks sisuliseks finaaliks. Seejärel selgub, kas pääseme play-off’i või ei.»

Terimi arvates tuleb eestlastest kõige rohkem karta Hollandi vastu kaks kaunist väravat löönud Konstantin Vassiljevit. «Eesti ohtlikem on number 14!» teatas Terim konkreetselt. Vassiljevi tabamuste kiitmisega polnud kitsi ka poolkaitsja Mehmet Töpal: «Neid väravaid mäletame me kõik. Tegu on võimsa vastasega.»

Tundubki, et türklased on mänguks valmistudes keskendunud pigem Eesti 2:2 viigile Hollandiga ja mitte Ungaris saadud 1:5 saunale. Terimi sõnul peab Türgi olema eriti valvas. «Eestlaste vastu peab koduväljakul ettevaatlik olema, Holland sai võidu ju alles viimase minuti penaltiga.»

Kas kodupubliku ees mängiv pingevaba Eesti võib favoriidikoorma all vaevlevast Türgist teerulliga üle sõita? «Ei oska öelda, keda see olukord eelistab,» rääkis Terim. «Me ei saa peituda vaimse ega kehalise seisundi taha. Olen kindel, et minu mängijate keskendatus on 100% isegi siis, kui vastas meeskond, kes maailma tippudega võrdselt mänginud.»