Timmu Kõrge ja Erki Prints. Foto: Maanus Purga
Auto-Moto uudised
11. oktoober 2013, 10:15

Tänavune Saaremaa ralli toob kaas viimaste aastate põnevaimad heitlused (1)

Kuigi eelmise aasta Saaremaa ralli lõpplahendus, kus Aleksei Lukjanuk ralli võidu viimasel katsel enda kasuks keeras oli ülipõnev, on tänavu oodata veelgi põnevamat heitlust absoluudi kõrgeimate kohtade nimel.

Kahjuks eelmise aasta võitja Lukjanuk võistlejana stardis ei ole, kuid ta sõidab Saaremaal ühes nullautos, kasutades selleks N14 Subaru Imprezat. Vaatamata selle on aga konkurents kivikõva, kui kiired mehed erinavate klasside võistlusautodega täna Kuressaare kesklinnast stardivad. 

Suurim soosik võidule on kindlasti 2009. aasta võitja Saaremaa ralli võitja Georg Gross, kelle kõrval Ford Focus WRC autos istub Raigo Mõlder. Mehed on võitnud kõik tänavused Eesti meistrivõistluste etapid ja absoluutarvestuse meistritiitli juba kindlustanud.

"Eks loomulikult on soov kõik selle aasta rallid ära võita. See oleks ilus punkt sellele hooajale. Ja see paneb natuke pingeid peale küll. Kuid usun, et kui saame oma sõidu hästi käima, siis on meil kõik eeldused olemas, samas, Saaremaa ralli on alati olnud kõike muud kui lihtne," rääkis Gross Saaremaa ralli eelõhtul.

Kõrgete kohtade nimel asuvad võitlema ka Karl Kruuda ja Kuldar Sikk ning Martin Kangur ja Kristo Kraag. Kruuda sõidab Ford Fiesta S2000 masinaga, Kangur aga uuema, Ford Fiesta R5 masinaga. Teise Ford Fiesta R5 masina toovad starti soomlased Jukka Hiltunen ja Jarkko Kalliolepo.

Kindlasti ütlevad oma sõna esimese kuue koha jagamisse kiireimad N4 klassi sõitjad. Selles klassis on ka lahtine meistritiitel, kui Timmu Kõrge ja Erki Pints edestavad Ott Tänakut ja Martin Järveojat üheksa punktiga.

"Oleme valmis, eks lahing tuleb kõva. Saaremaa ralli on keeruline ralli ja ega see seis meie jaoks asja lihtsamaks ei tee. Tuleb olla väga kiire ja samas hoida auto tervena," oli Timmu Kõrge kommentaar.

Üheksa punkti kaugusel olev Ott Tänak on samuti valmis võitluseks. "N4 klassis on siin stardis väga palju kiireid mehi. Meie oleme valmis ja eesmärk on kindlasti klassivõit. Tehnilise poole pealt olen kindel nüüd peame ise ka kiired olema," rääkis Ott Tänak enne rallit.

N4 klassis ja ka absoluudi esikuue osas on kindlad soosikud Egon Kaur ja Erik Lepikson, Siim Plangi ja Marek Sarapuu, Kaspar Koitla ja Andres Ots ja paljud teised.

Pingelist heitlust on oodata igas klassis, kokku stardib homme Kuressaare kesklinnas olevalt Silveston Saaremaa ralli poodiumilt 146 võistlusautot, mille seas ka 11 veoautot.

46. Saaremaa ralli kavas on tänavu 11 kiiruskatset kogupikkusega 117,3 kilomeetrit, nende seas ka reede, 11. oktoobri õhtul Kuressaare linna tänavatel sõidetav publikukatse.

Saaremaa ralli start ja finiš on traditsiooniliselt Kuressaare keskväljakul, kus pealtvaatajad saavad masinaid lähemalt uurida. Ralli stardiks tasub ennast sättida reedel, 11. oktoobril Kuressaare kesklinna kell 17.00 ja võitja sõidab Kuressaare kesklinnas olevale poodiumile laupäeval, 12. oktoobril kell 17.30.