Spordiblogi

Ott Järvela | KOMMENTAAR: Ülima joovastuse nimel (5)

LISA KOMMENTAAR

t-f16. oktoober 2013, 16:42
rainer:ütle mulle oma tellehvonni nummõr! ma võin enda oma ka anda-kui sulle sobib
rainer11. oktoober 2013, 19:37
Ott, te olete ju spetsialist ja peaksite oskama reaalselt asju hinnata. Tulemus tuleb ja peab tulema taseme tüusu ja raske tööga, mitte juhuslikult Eesti alahindamise tõttu. Vaatame reaalselt mis ja kus ja kes mängib ja üldse platsile pääseb . Tase on pehmelt öeldes olematu ja isegi reitingutabeli koht on ülehinnatud.
Olen nõus eelkirjutanuga, mingi legend Eesti väiksusest on oma lolluse varjamiseks. Island tuli eelmistel OM mängudel käsipallis hõbedale, Sloveenia näitest rääkimata. Olematu metoodika ja isehakanud treenerid on asja olemus.
Kohati kui kuulad Rüütli või mängjate kommentaare enda mängu ja võimaluste kohta tekib tõsine kahtlus, kas nad teevad nalja või ......... Viimasel juhul on asi juba väga tõsine.
jalkafänn11. oktoober 2013, 16:09
to to jalkafänn
sa ise vastasid oma küsimusele. juhtumisi ma rääkisin Eesti (eelkõige eestlaste) jalgpallitraditsioonist.
To: Jalkafänn11. oktoober 2013, 15:56
Oskad sa täpselt seletada kes ja kuidas hävitas nõukogude ajal jalgpallitraditsiooni? Minu mälu järgi oli jalgpall venelaste hulgas üks popolaarsemaid mänge ja kogu nõukogude liidus austatud. Suured Kiievi ja Tbilissi saavutused eesotsas.
Põhjus, miks jalgpalli ei sallitud eestis oligi see, et seda mängisid venelased. See oli venelaste meelismäng ja eestlased ei tahtnud sellega mingit pistmist teha.
jalkafänn11. oktoober 2013, 15:07
Hr. Järvela, ei tasu nii pessimistlik olla, et me ei saagi kunagi tugevaks jalgpalliriigiks. Kahekordne maailmameister Uruguai pole ju ka teab mis suur riik, aga on alati olnud maailma üks tippriike, Sloveenia, kõigest kaks korda suurem Eestist, on ka tipptegijate hulgas, Montenegeo, eestist kolm korda väiksem riik, on samamoodi maailmas üsnagi kõva tegija. Hetkeseisuga lisaks tabelisse veel Islandi.
ei tasu ka unustada, et Eesti on siiamaani jalgpallitraditsiooni taastamas, mis nõukogude okupatsiooni aeg ju hävitati. Suund on samas õige olnud ning seda tõestavad ka tulemused. Jah, me ei pruugi kunagi tulla maailmameistriks, aga viimane valiktsükkel tõestas et Eesti on vähemalt piisavalt arenenud, et jalgpallis tuleb juba meiega arvestada.
Lisaks- Eesti pole tegelikult kohutavalt nõrk meeskond olnud alates 2000-te algusest. Kui meil oleks sarnane seis nagu kääbusriikidel, siis tõesti oleks põhjust rääkida edust "kui vee leidmisest kõrbes", praegu aga kindlasti mitte.