Tarmo RüütliFoto: Mati Hiis
Jalgpall
12. oktoober 2013, 00:07

Tarmo Rüütli: mängupilt polnud halb, aga publik ootab paremaid tulemusi (5)

Eesti jalgpallikoondise peatreener Tarmo Rüütli märkis pärast MM-valikmängus Türgi käest saadud 0:2 kaotust, et kuigi mängupilt polnud halb, kaotati füüsiliselt võimsale vastasele liiga palju duelle, mis lõpuks ka kaotuse tingis.

"Arenesime läbi mängu. Esimese poolaja käigud palliga mind ei rahuldanud, sest mängisime liiga palju õhust ja see ei võimaldanud ohtlikke olukordi luua. Teisel poolajal püsis pall paremini maas, leiti partnereid ja vahetati äärt.

Aga kaotuse tõi füüsiline allajäämine. Kaotasime võimsale vastasele palju võitlusi ja nad suutsid oma momendid väravaks lüüa. Vahe Hollandi-mänguga on, et toona suutsime ka ise kaks väravat lüüa. Ükskõik, mis moel, aga vastasel on ikka nii palju jõudu, et meile mõni ära koksata.

Mängupildiga midagi hullu polnud. Kahjuks esines vigastusi, mis tõi kaasa sundvahetusi, aga kõik, kes platsile tulid, olid tublid. Ei saa öelda, et meeskonnal tervikuna või mängijatel individuaalselt oleks olnud parim päev, aga tehtud töö maht oli meeletu.

Raio Piiroja tervis on kehv ja mängus Rumeeniaga ta kaasa ei tee. Aga teda asendanud Mikk Reintamiga jäin absoluutselt rahule. Ei ole midagi ette heita, korralik esitus," sõnas Rüütli ja andis mõista, et Piiroja asemel kutsub ta Rumeenia-mänguks koondisesse mõne Eesti kõrgliiga palluri. Loogiliselt võttes Alo Bärengrubi.

Vaadates otsa matšile Rumeeniaga rõhutas Rüütli, et võrreldes septembriga langes seekord teise mängu eel rivist välja vaid Piiroja. "Vähemalt ei jää keegi kaartidega eemale ning olulisi positsioone ei pea kuigi palju vahetama ja sundkäike tegema. Kogu keskväli jäi ju terveks."

MM-valiksarja viiele kodumängule (Rumeeniaga 0:2, Ungariga 0:1, Andorraga 2:0, Hollandiga 2:2, Türgiga 0:2) tagasi vaadates tõdes Rüütli, et kindlasti polnud tsükkel sama hea kui eelmine, mis lõppes pääsuga EMi play-off'i.

"Kogu aeg jäi nagu midagi puudu. Näiteks eelmise sügise mängudes Rumeenia ja Ungariga. Ja stabiilset realiseerimist meil ikkagi ei ole. Kui Kostja kahur tulistab, oleme heas seisus, aga äralööjaid mehi ei ole nii palju. Kodumängud olid kõik võrdsed ja rasked heitlused. Paradoksaalsel kombel tegime kõige väärikama mängu alagrupi võitja vastu, mis pealtvaatajate hinge vast mingi rahulolu jätab.

Aga kasvõi tänase näitel ei ole väravalöömine kerge. Ent vähemalt mängisime Türgi vastu südamest. Mängupildi poolest halb mälestus ei jää, aga eks inimesed ootavad paremaid tulemusi."