Salomon Kalou (vasakult), Gervinho ja Didier Drogba Elevandiluuranniku avaväravat tähistamasFoto: AFP/Scanpix
Jalgpall
12. oktoober 2013, 21:59

Gervinho vedas Elevandiluuranniku MMi lävele

Aafrikas alustati täna jalgpalli MM-valiksarja otsustavate play-off mängudega. Avakohtumistes võtsid võidu koduväljakul mänginud Elevandiluurannik ja Burkina Faso.

Elevandiluurannik ei jätnud Senegalile erilist võimalust, kui juhtis juba 14. minutiks 2:0: esmalt realiseeris Didier Drogba 5. minutil Gervinho teenitud penalti ning seejärel suunas Gervinho tsenderduse omaväravasse Senegali kaitsja Lamine Sane.

50. minutil jätkus AS Romas klubijalgpalli mängiva Gervinho šõu, kui tema sööt vabastas Salomon Kalou, kes veeretas palli kindlalt vastaste puuri.

Senegal oma auvärava siiski sai, kui kohtumise kuuendal lisaminutil oli täpne Papiss Cisse. 3:1 võit jätab novembris Marokos neutraalsel väljakul toimuvaks kordusmänguks ikkagi kõik trumbid Elevandiluurannikule.

Teises tänases kohtumises alistas Burkina Faso 3:2 Alžeeria koondise, võõrustajatele tõi võidu Ragnar Klavani endise klubikaaslase Aristide Bance'i täpne penalti neli minutit enne kohtumise lõppu. Seejuures oli Bance esimesel poolajaal 11 meetri karistuslöögil eksinud!

Homme peetakse avamängud paarides Etioopia - Nigeeria ja Tuneesia - Kamerun; Ghana ja Egiptus peavad oma play-off avakohtumise teisipäeval.