Vincenzo Nibali.Foto: AFP/Scanpix
Jalgrattasport
15. oktoober 2013, 15:32

Kangerti tiimikaaslane pälvis tähtsa auhinna

Tänavusel Giro d'Italial üldvõidu pälvinud ja Vueltal teise koha saanud ning hooaja maailma edetabelis viiendal kohal lõpetanud Vincenzo Nibali valiti Itaalia aasta ratturiks.

Koos Tanel Kangertiga Astana meeskonnas pedaaliv Nibali tegi paljude asjatundjate hinnangul kõige sisukama hooaja. Ükski teine rattur ei jõudnud tänavu kahel suurtuuril poodiumile. Lisaks oli Nibali parim kevadel Tirreno-Adriatico jaTrentino velotuuril ning tuli kodusel MM-il neljandaks. Nibalil jäi sel aastal selja taha 85 võistluspäeva.

"On suurepärane tunne, saada Itaalia aasta ratturi auhind. Samas on kahju, et ma pole esimene maailma edetabelis, sest kõik teavad, et olin sel aastal parim. Äkki vajaks punktijagamise süsteem üle vaatamist. Ausalt öeldes pole see asi, millele ma palju tähelepanu pööran. Eelistan võistelda," lausus Nibali.

28-aastane Nibali kinnitas, et järgmisel hooajal on tema peaeesmärk võita Tour de France. Astana on asunud selle nimel ka meeskonda tugevdama. Kasahstani klubiga on liitunud Franco Pellizotti, Mikel Landa ja Lieuwe Westra. Kuluaarides sahistatakse, et tulemas on ka Michele Scarponi või Ivan Basso.