KALEVI PARIM: Armands Škele tõi Kalevi mängu hea rütmi, pingile minnes kadus kõik. Foto: STANISLAV MOŠKOV
Korvpall
16. oktoober 2013, 07:00

Kalevi avavaatus EuroCupil: üks veerand tasavägist mängu, seejärel Banviti staaride ja publiku soolo (1)

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond ei suutnud EuroCupi avakohtumises imet teha ja kaotas sarja favoriitide sekka hinnatud Türgi hõbedaklubile Bandirma Banvitile võõrsil 60:86. Lootus tasavägisest mängust püsis vaid avapoolaja keskpaigani.

Esimese veerandaja vaid kolme punktiga 25:22 võitnud Banvit tegi teise perioodi avaminutitel kiiresti 12:2 vahespurdi ja uuesti Kalevit haardeulatusse ei lastudki.

«Kuna Rain Veideman on vigastatud, siis oli Armands Škelele teise veerandi alguses puhkust vaja. Kui tema väljakul oli, püsis kõik rütmis. Škele oli väga hea hea, viskas ise sisse ja pani mängu toimima,» kiitis Varrak avaminutitel 9 ja kokku 13 punkti visanud lätlast.

«Siis rütm kadus, saime küll mitu korda vabalt viskele, aga ei pannud neid ära. Vastased panid kohe kiirrünnakud vastu ja kui vahe oli juba miinus 10, läks kodusaalis pidu lahti. Arvuliselt publikut väga palju ei olnudki (1000 – toim), aga saal oli väike. Hakati laulma ja asi korras!» meenutas ta Bandirmas valitsenud õhustikku.

Varraku sõnul jäi Kalev eelkõige hätta Banviti tagamängijatega, eriti 10 punkti ja 8 söötu panustanud Earl Rowlandiga, kes eelmisel hooajal säras Riia VEFi eest.

«Väikesed tegid hästi teravust ja meie mängujuhid ei saanud neid kinni. Nad on nii kõrge klassiga mehed, et kui natuke ruumi annad, panevad sisse,» ütles Varrak ja lisas, et võrreldes neljapäevase Ühisliiga kaotusega Nymburkile ei jäädud korvi all nii palju hätta kui toona.

«Frank Elegar tegi hea partii tegelikult ja üks-ühele ei tehtud meie pikkadele eriti ära. Mõned korrad küll, aga seda ikka juhtub.»

Statistika näitab, et Türgi klubi tabas 30st korvialusest viskest koguni 22, aga Varraku hinnangul võis suur osa neist korvidest sündida poolkiiretest rünnakutest. «Võitsime küll lauavõitluse (39:32), aga kui palli kätte ei saanud, joosti väga kiirelt rünnakusse. Tempo oli terve mängu vältel väga kõrge,» selgitas ta.

Kui kaitses jäid mängujuhid Tanel Sokk ja Devin Gibson hätta, siis rünnakul oli peatreener nendega üldiselt rahul. «Gibson oli terav ja tubli, statistika oli tal ka päris hea. Tanel oli mõnes mõttes tagasihoidlikum, juhtis rohkem mängu,» rääkis Varrak.

Kalevi resultatiivseim oli 16 punktiga Bamba Fall, aga suurem osa tema korvidest tuli siis, kui võitja oli juba selge. Teises G-alagrupi mängus võitis Riia VEF kodus Skopjet 80:71 ja Läti klubi on EuroCupil ka Kalevi järgmiseks vastaseks. Kohtumine peetakse 23. oktoobril Saku Suurhallis. Enne seda võtab Kalev pühapäeval Ühisliigas vastu Nižni Novgorodi.