Oliver Venno.Foto: Facebook
Võrkpall
16. oktoober 2013, 13:09

Venno esmamuljed Siberi linnast: vähesed räägivad inglise keelt ja liiklus on kehva (3)

Venemaa võrkpalli superliiga klubi Permi Prikamje diagonaalründaja Oliver Venno on enda sõnul eluga Siberi linnas kohanenud.

"Arvasin, et on totaalselt erinev elu kui Euroopas, kuid siin pole väga teistmoodi midagi. Ainult väga vähesed räägivad inglise keelt ja liiklus on kehva. Olen rahul eluga, mis mul siin on," ütles Venno volley.ee-le.

Prikamje jõudis Venema karikavõistlustel teise ringi (16 parema hulka), aga lõppvõistlusele kuue parema hulka ei pääsenud. Viimast olnukski palju tahta, sest konkurents selles alagrupis oli ülitugev: välja jäi ka superklubi Kaasani Zeniit. Samast grupist läks edasi vaid Moskva Dinamo. Zeniit oli teine, Prikamje kolmas.

Venno: "Olin kogu aeg põhikuuikus, aga viimase mängu eel ütles treener mulle, et saan puhkust. Ei mäleta üldse, palju punkte tegin, aga esimene mäng tuli kõige paremini välja."
Mängus Moskva Dinamoga tõi eestlane 20 punkti. Venno peab nüüd kohanema meeskonna põhisidemängija Dmitri Kovaljovi tõstetega, kes oli koduklubist nädalaid eemal, kuna esindas Venemaad kuni 23-aastaste MM-il Brasiilias.

"Olen, jah, enam-vähem ära harjunud teise sidemängijaga. Eks paistab, kuidas esimesega välja tulema hakkab, aga arvan, et see pole probleem," lausus Venno, kelle hüüdnimi meeskonnas on Oli.

Venemaa superliiga alustab 26. oktoobril, Permi meeskonna esimene vastane on eelmiste meistrivõistluste neljas Nižni-Novgorodi Gubernija. Tiitlit üritab kaitsta Belgorodi Belogorje. Permi meeskond jäi tabeli lõppu, kuid säilitas koha superliigas üleminekuturniiril.