POOLED KOOS: Sellele pildile on mahtunud kolm Kalevi välismaalasest mängijat: Frank Elegar (nr 15), Armands Škele (nr 22) ja Devin Gibson.Foto: STANISLAV MOŠKOV
Korvpall
18. oktoober 2013, 10:00

Klubi president Ivar Valdmaa ei välista seitsmendat välismaalast

Kas Kalev/Cramol 50% jää murdub? (13)

Klubi president Ivar Valdmaa ei välista seitsmendat välismaalast

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond on rahvusvahelist hooaega alustanud kolme kaotusega ja paljude keelele kerkis veel ühe välismängija vajalikkus. Klubi president Ivar Valdmaa ei lausu enam raudkindlalt, et välismängijate osa ei libise üle 50 protsendi.

Kui Gregor Arbetil lubati vahetult enne hooaja algust lahkuda Kreekasse, tekkis kohe küsimus tema asendamise kohta. Eestist samal tasemel «number kolme» võtta pole, see on selge. Peatreener Alar Varrak teatas juhtkonna otsusest «seitsmendat välismaalast esialgu mitte värvata».

Valdmaa ei välistanud intervjuus Õhtulehele ühtegi lahendust, aga lisas, et otsuseid hakatakse langetama pärast kaht eelseisvat kodumängu.

Ivar Valdmaa, milline on praegu klubi juhtkonna seisukoht seitsmenda välismängija osas?

Kui keegi juurde tuua, peaks see olema kvaliteetne, liidritüüpi mängija. Indrek Kajupank ja Toomas Raadik on meil olemas, umbes nende tasemega meest pole mõtet tuua. Peame ära mängud Ühisliigas Nižni Novgorodi ja EuroCupil Riia VEFiga ning siis teeme otsuse.

Kuidas hindad hooaja algust?

Oleme mänginud võõrsil kahe väga tugeva meeskonnaga ja nende kohtumiste pealt on raske konkreetset hinnangut anda. Arvan, et oleme veel natuke kanged, mehed alles hakkavad vormi jõudma. Treenerite plaani järgi peaks meeskond järk-järgult «lahti minema» oktoobri teisel poolel. Loodame, et olemasolevad mehed näitavad end heast küljest ja meil ei teki vajadust koosseisu täiendada.

Oled aastaid tagasi öelnud, et kuni praegune juhtkond jätkab, ei lange eestlaste osa meeskonnas alla 50 protsendi. Kas see kehtib endiselt?

Üritame oma joont hoida. Näen, et meil on jõudu ja potentsiaali, tahaks näha, kuidas mängitakse Rain Veidemani naastes. Temast tunneme puudust, Škele kõrval teist teravat meest viimastes mängudes polnud.

Vajadusel võib proovida ka üht välismaalast teise vastu vahetada. Uue mehe värbamine pole odav lõbu ja me tõepoolest ei tahaks muutuda välismaalaste võistkonnaks.

Arbeti palgaraha jäi ju üle, ses hinnaklassis mängijaid peaks turul leiduma.

Kindlasti leiab, mängijateturg on tohutult suur. Kui näeme, et võidud jäävad selle taha, toome seitsmenda välismaalase. Ees ootavad õiged mängud, kus järeldusi teha. Nižni Novgorod ja VEF näitavad, kus me oleme, paberil on nad veidi tugevamad. Eelmistest vastastest on Banvit ja Krasnodar end komplekteerinud Euroliiga tarbeks. Mängus Nymburkiga tabas ebaõnn, lasime ühel mehel liiga palju ära panna.

Kajupanga näol on «number kolm» olemas, aga tema on siiski vahetusmees.

Kajupank on teinud enda kohta häid esitusi ja arenenud iga mänguga. Ta on füüsiliselt tugev ja hea viskega ning väga lähedal suure mängu mängimisele. Peame talle aega andma.

Nii et Varrak võib rahulikult tööd teha ja paanikat klubis pole?

Ei ole. Mäng Nymburkiga oli neljas punktis kinni. Oleks need meie poole tulnud, oleks kõik korras. Viimases mängus Banvitiga olid pikad juba paremad kui eelmistes. Usun, et läheme paremaks.