Toomas Triisa ja Mart Meeru valmistuvad Dakari ralliks. Foto: Erakogu
Auto-Moto uudised
22. oktoober 2013, 14:48

VIDEO: Eesti krossimehed valmistuvad Dakari ralliks

Dakar Team Estonia sõitjad, Mart Meeru ja Toomas Triisa valmistuvad suure hooga 2014 aasta alguses startivaks Dakari maratonralliks. 

Esmalt osalesid mõlemad mehed Sardiinias Six Days Endurol, sealt edasi läksid mehed Marokosse, kus neid ootas ees ettevalmistav laager koos HT Rally Raid meeskonnaga, mille ridades nad Dakaril sõidavad.

International Six Days Endurol, mis tänavu sõideti Sardiinias, osales Triisa Eesti rahvusmeeskonna ridades, Meeru aga klubimeeskonna ridades. Võistlusel, kus sõidetakse kuue päeva jooksul pea üle 1000 kilomeetri, pannakse sõitjad korralikult proovile. Finišeerimine sellel võistlusel on märk tugevast tasemest ja Triisa ja Meeru, kes osalenud kolmel Six Days Endurol, lõpetasid selle korraliku tulemusega.

Eesti meeskond saavutas läbi aegade parima koha, olles üheksandad. Klubimeeskond oli 139 startinud meeskonna seas 44. kohal. Toomas oli klassi E2 41 kohal ja teenis Six Days Enduro hõbemedali, Mart oli C3 klassi 50. kohal ja sai Six Days pronksmedali.

Sealt edasi lendasid mõlemad mehed Marokosse, kus neid ootas ees Dakari ettevalmistuslaager koos HT Rally Raid meeskonnaga. See sujus hästi, Honda CRF 450 DakarX mootorrattad töötasid perfektselt. Lisaks sõidule vaadati koos meeskonnaga üle olulised punktid enne mis ootavad meeskonda ja sõitjad ees Dakari eel ja ajal.

Dakar 2014 start antakse Argentinas, Rosarios 4. jaanuaril, esimesele katsele stardivad Dakar Estonia meeskonna liikmed 5. jaanuaril. 11. jaanuaril on Dakari puhkepäev, Tšiilis, Valparaisos on poodium 18. jaanuaril.