Tsiviilriietuses: Lindsey Vonn sel nädalavahetusel võistluskarussellile ei naaseFoto: Reuters/Scanpix
Talisport
23. oktoober 2013, 16:20

Vigastuspaus venib: Lindsey Vonni naasmine lükkus edasi

Veebruaris mäesuusatamise MMil kukkunud ja raskelt põlve vigastanud Lindsey Vonn jääb eemale sel laupäeval Austrias toimuvast MK-sarja avaetapist.

Just Söldeni suurslaalomil pidanuks Vonn esialgsete plaanide kohaselt tegema esimese võistluse pärast hirmuäratavat kukkumist, kuid reaalsus on osutunud karmimaks ja nii otsustas ameeriklanna panna uueks naasmistähtajaks 29. novembri, mil Beaver Creekis jagatakse MK-punkte kiirlaskumises.

"Ma tunnen end füüsiliselt küll hästi, kuid otsustasin siiski, et sel nädalavahetusel ma ei võistle, vaid keskendun naasmisele Beaver Creekis," rääkis Vonn, kes viibib hetkel küll koos USA koondisega Söldenis.

"Olen kindel, et üks lisakuu treenimist annab mulle edukaks hooajaks vajaliku stardiplatvormi," lisas mäesuusakaunitar.

Ilmselt pole Vonnil naasmisega tõepoolest mõtet liigselt kiirustada, kuna hooaja kulminatsioon ehk Sotši olümpiamängud toimuvad järgmise aasta veebruaris. Samas kinnitas USA naiste mäesuusakoondise peatreener Alex Hoedlmoser, et Vonn on Schladmingi MMil toimunud kohutavast kukkumisest ka mentaalses mõttes väga hästi taastunud.

"Augustis Tšiilis toimunud treeninglaagri lõpus sõitis ta ülisuurslaalomit ja suurslaalomit sel kombel, nagu poleks vahepeal mingit õnnetust olnudki," märkis Hoedlmoser.