Marko VaikFoto: Milvi Vaik
Sport | Muud alad
24. oktoober 2013, 10:55

Eesti kriketimängijatele jagati esimesed stipendiumid

Eesti Kriketi Assotsiatsioon (ECA) alustas sellel aastal stipendiumiprogrammiga, mis aitab noortel kriketimängijatel enda oskusi lihvida ja arendada väljaspool Eestit.

Esimesed stipendiumid said Marko Vaik ja Mariin Petoffer, kes alustavad treeninguid vastavalt Austraalias ja Inglismaal.

Programmi eesmärk on toetada noori kohalikke kriketimängijaid, kes on huvitatud välismaal treenimisest ning naastes enda kogemuse Eesti kriketi arendamisse suunamisest. Stipendium pakub rahalist toetust sõidukulude ning kohalike kriketitasude maksmiseks. ECA on aastatega kogunud palju kontakte riikides, kus kriket on üks populaarseimaid spordialasid, ning kes saavad mängijatele pakkuda kindlustunnet ja toetust välisriigis viibides.

ECA arendusjuht Dan Renwick: "Kõige olulisem ja samas raskem osa programmi juures on see, et leiaksime mängijatele klubid, mis sobib nende oskuste tasemega ja samas on ka väljakutseks, ning et neid ümbritseks hooliv ja toetav keskkond. Oleme väga tänulikud nendele kriketiklubidele üle maailma, kes tahavad toetada ja arendada meie mängijaid."

"Me oleme väga põnevil, et stipendiumi saanud mängijad puutuvad kokku kriketi sellise taseme ja struktuuriga, mida me veel enda riigis pakkuda ei saa, kuid mille poole püüdleme. Me ootame neid Eestisse tagasi värskete mõtete, uute eesmärkide ja oskustega, et nad saaksid need edasi anda teistele mängijatele ja Assotsiatsioonile. See stipendiumiprogramm näitab, et Eesti kriket pakub enamat kui lihtsalt mängu."

Inglismaal Nottingham Trenti ülikooli naiskonnas treeniv Mariin Petoffer on endale seadnud palju eesmärke, et enda oskusi ja mängu arendada. Tulevikus soovib ta kooliprogrammi raames kindlasti olla noorte tiimi juhendaja ja enda kogemusi koolinoortega jagada.

Austraaliasse Melbourne'i Washington Parki kriketiklubisse treenima asuv Marko Vaik ütleb: "See stipendium on väga hea võimalus saada kogemust riigis, kus kriket on peaaegu rahvussport. Võimalus õppida parimatelt, nendega koos treenida ja mängida, ning hiljem see kogemus suunata Eesti kriketisse on see, mida meie kriket kindlasti vajab. Loodan, et tulevikus leidub palju kriketimängijaid, kes mõneks ajaks välismaale õppima ja treenima lähevad, ning hiljem tagasi tulles veelgi rohkem motiveeritult Eesti kriketisse panustavad."