Foto:
Blogid
24. oktoober 2013, 21:26

Date Night (4)

Meil siin on populaarne selline asi nagu Date Night ehk oma abikaasaga kohtamas käimine. Loomulikult on üsna levinud ka käia kohtamas ka kellegi teise abikaasaga, aga see ei puutu praegusesse teemasse.

Kiire elutempo, kärjääri ja laste kõrvalt on oluline kasvõi paar tundi nädalas aeg maha võtta, end üles lüüa ja abikaasaga kvalitiivselt aega veeta. Justnimelt sedasi ainult kahekesi. Koos seltskondlikele õhtusöökitele minek või firmapeol viisakalt trofee-naisena naeratamine siia alla ei kuulu.

Muidugi võib date-night olla ka midagi sportlikkut ja päise päeva ajal, aga lihtsaim ja levinuim viis on abikaasa restorani romantilisele õhtusöögile kutsuda. Loomulikult ei tule sellest midagi välja, kui see sisutühi formaalne pealesunnitud kohtustus on ja õhtueine ajal mitte millestki huvitavast enam ühiselt rääkida pole. Meil on õnneks seni vedanud. Tunneme end siiani, kui kurameerimise algusaegadel ja igatseme teineteist, kui lahus peame viibima. Või tont seda teab, mehel võib-olla polegi sooja ega külma aga vähemalt on ta viisakas ja ei tunnista seda mulle.

Pean nüüd küll pettumuse valmistama lugejaile, kes siinkohal detailset vürtsikat ülevaadet loodab lugeda sellest, mis meie buduaaris täpselt toimub. Vastupidiselt valitsevale kõik müügiks ja pee paljaks ajakirjanduslikule lähenemisele eelistan mina konservatiivne olla ja sündsuse piire au sees hoida. Mul on tänu headele vanematele viisakas kasvatus.

Hakkasin date night üle mõtlema eile, sulavõis ujuvat vähki nosides. Ujuv on siinkohal metafoor, vähk oli ikka omadega täitsa küpse. Paljudes peredes muudab abiellumine kahjuks mõlemaid osapooli tundmatuseni. Malbest kiisukesest saab vinguv fuuria, machost pahast poisist õllekõhuga tuhvlialune. Need on muidugi ekstreemsed näited, ent olgem ausad - eks ole me kõigi tutvusringkondades mitu sellist paari. Teaduslikud uuringud ja me endi observatsioonid on ka tõestanud, et välimusel lastakse käest minna.
"Miks ma enam ikka pingutan, mu kaasa armastab mind sellisena, nagu ma olen." Ja siis imestatakse, miks mõne aja pärast kallis kaasa atraktiivsemat isendit salaja piiluma hakkab. Ja date night´ile kutsub.

Atraktiivne välimus garanteerib eelkõige hea enesetunde ja kõrgema eneseväärtuse. Juuksed sassis, silmad rähmas, kulunud dressides end ringi lohistades ei tundu uus algav päev suurteks tegudeks eriti innustav. Hea välimuse all peangi silmas eelkõige puhtust ja tervislikkust, mitte paksu krohvikihti. Samas ei saa hea make-up´i osatähtsust alla hinnata. Ise ma ei kasuta võltsripsmeid või -küüsi, juukseidki pole rohkem värvinud, kui ammune eksperiment punapealisusega, aga kui ma absoluutselt meigivabalt seltskonda ilmun, küsivad kõik, et kas ma tunnen end väga halvasti ja ega kiirabi pole vaja kutsuda.

Oma pulmapilte vaadates teeme nalja, et peaks end uuesti täisvarustuses pildistada laskma, abikaasa on trenniga kaalust kõvasti alla võtnud.

Kuna meil on ka ühised huvid, on date-night´il alati paljust põnevast rääkida. Olgu selleks poliitika, sumerid või keskpanga süsteemi hukatuslik mõju inimkonnale. Majapidamisteemad ja muu argine värk on keelatud. Neid asju saab arutada köögis koos kokates või põgusate tekstide kaudu.

Kellel nüüd jäi arusaam, nagu kelgiksin siin oma ideaalse abieluga, see eksib. Pole olemas täiuslikku roosiaeda ilma ühegi murepilveta. Aga kuna see on meile mõlemale teine abielu, siis oskame paremini vältida esimese kooselu ajal tehtud vigu. Nagu siin naljatatakse, esimene ongi see "proovi-abielu", teine on "real deal".

Olen näiteks õppinud, kuidas vaielda konstruktiivselt, mitte destruktiivselt. Selle asemel, et vihaselt uksi paugutadas konflikt õhku rippuma jätta ja siis mitu päeva omatte mossitada, on hulga edukam riid lahendada kas kompromissi või oma vigade tunnistamise ja andeks palumisega. Ja andeks andmisega.

Kõige paremini toimib muidugi huumor. Kui tähelepanelikult jälgida, siis üsna varsti tundub asi, mille üle vaidlus käib --- tühine ja isegi koomiline. Loomulikult, kui just pole tegemist mingi ränga teemaga, nagu kelle mustal maasturil järsku uus kollaste kriipsudega mõlk on tekkinud, või kes järjekordselt musta pesu põrandale unustas. No mis mina teha saan, kui mul kiire on, ja New Yorgi takso liiga aeglaselt ees kakerdas! Mees jällegi väidab, et meie majas on poltergeist. Tema olla riided pesuköögis ilusasti korvi visanud, ja ei mõista teps mitte, kuidas need magamistoa põrandale ise tagasi liikusid.

Edukat vaidlemist ja põnevat date-night´i teile kõigile!