Mõned kuud tagasi kipsiga käinud Arusaar on homme juba tatamil. Foto: STANISLAV MOŠKOV
Sport | Muud alad
25. oktoober 2013, 07:00

Ardo Arusaar maadlusmatil tagasi! (2)

Tallinnas peetakse homme 26. Kristjan Palusalu mälestusvõistlused kreeka-rooma maadluses, mille raames naaseb pikalt vigastuspausilt Ardo Arusaar.

Londoni olümpia kaheksandale mehele Arusaarele kukkus juunis Azovmaši turniiril vastane nii õnnetult käe peale, et see läks liigesest välja. Eestisse jõudes pandi matimehe käsi kaheks nädalaks kipsi.

Arstid teatasid, et kapsel läks katki, kuid luu jäi terveks. Nüüd on mees küünarliigese vigastusest (nõnda kõlas trauma ametlik nimi) taastunud ning 25aastaselt poolraskekaallaselt võib oodata head tulemust. «Ardo on terve ja treeningutel tubli olnud. Ma arvan, et ta võistleb ikka täiega ja teeb oma parima tulemuse,» sõnas maadluskoondise peatreener Henn Põlluste.

Olümpiahõbeda Heiki Nabi plaanidesse ei kuulunud Palu-salu võistlus juba varem, sest mees pidi minema sõjaväelaste MMile. Paraku vigastas ta Saksamaal võisteldes õlga ning plaanid lendasid vastu taevast. «Heikil on seljal väike lihaserebend, mis võtab kuni kuus nädalat paranemist. Ta saab elektriravi ja massaaži, kuni see kinni kasvab,» ütles Põlluste.

Vaatamata maadluslegendi Palusalu 105. sünniaastapäevale ei ole seekordne võistlus nii esinduslik kui võiks. «Võistlus ei kuulu rahvusvahelisesse maadluskalendrisse. Seega on väliskülalisi vähem,» rääkis Põlluste.

Kuigi Tallinna saabuvad Läti, Leedu, Soome, Rootsi ja Venemaa maadlejad, pole tegu esinduskoondistega. «Tahaks kindlasti väga suurt ja tugevat võistlust näha, kuid saame hakkama!» lubas Põlluste.

Kristjan Palusalu 105. sünniaastapäeva auks on kohal ka spordimuuseumi temaatiline näitus ning juba traditsiooniliselt leiab spordikuulsuste pargis Kristjan Palusalu ausamba juures aset mälestushetk.

Võistlused algavad laupäeval kell 12 Kalevi spordihallis.