SUUR DUELL: Peagi selgitavad Cristiano Ronaldo ja Zlatan Ibrahimovic välja, kes neist kahest mängib järgmise suve MM-finaalturniiril ja kes vaatab võistlust telekast.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
25. oktoober 2013, 12:00

Kumb on parem jalgpallur – Ronaldo või Zlatan? Arvavad Andrei Stepanov, Aivar Pohlak ja teised (6)

Saatus on Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo võrdlemisest ära tüüdatud jalgpallipublikule serveerinud värske duelli, kus vastamisi Ronaldo ja Zlatan Ibrahimovic. Kui Messile kipub Ronaldo arvamusküsitlustes alla jääma, siis kas ta Zlatanist saab jagu?

Kolmapäeva õhtul Meistrite liigas jäi peale Ibrahimovic. Ronaldo kahest väravast alistas Madridi Real küll kodus 2:1 Torino Juventuse, ent Pariis Saint-Germaini ründaja Zlatan kõmmutas võõrsil Brüsseli Anderlechti võrku neli väravat ja võit võeti numbritega 5:0…

Kaabutriki vormistas Ibrahimovic juba 36. minutil pommlöögiga, mille kiiruseks mõõdeti 150 km/h (Usain Bolti tippkiirus on enam kui kolm korda väiksem!) ja mis oli sedavõrd oivaline, et pälvis võimsa aplausi ka kodumeeskonna Anderlechti fännidelt.

Ronaldo on Meistrite liigas löönud kolme vooruga seitse ja Ibrahimovic kuus väravat – kahe peale kokku kõmmutatud 13 tabamust on enam, kui suutnud ükskõik milline 32 põhiturniiril osalevast klubist!

Aga see on statistika, mis ei maksa kahte kanget peagi ees ootavas lahingus mitte midagi. Nimelt loositi Portugali ja Rootsi rahvuskoondised vastamisi MMi play-off’is, mis tähendab, et Ronaldo ja Zlatan selgitavad vahetus lahingus välja, kumb neist järgmise suve MM-finaalturniiril mängib ja kumb mitte.

15. ja 19. novembri lahinguid oodates uuris Õhtuleht Eesti jalgpallirahvalt, kumba meest nemad paremaks jalgpalluriks peavad ja miks?

Janno Kivisild, Eesti koondise abitreener

(Enne vastust naerab pikalt ja mõtleb veel pikemalt.) Ma ei suuda öelda, kumb on parem, sest mõlemal on oma head ja vead. Nii Ronaldo kui ka Zlatan on karjääri jooksul põrkunud otsa probleemidele, mis tingitud nende egoismist. Samas sõiduvees olles on tegu täiesti pidurdamatute jalgpalluritega, kes võivad üksi otsustada kohtumise saatuse. Aga ka halvas mõttes, kui juhtub paha päev olema. MMil sooviksin siiski rohkem näha Rootsi meeskonda.

Signy Aarna, Eesti parim naisjalgpallur 2011

Minu jaoks on valik lihtne – Cristiano Ronaldo. Ta on mu lemmikuim mängija, aga mitte põhjustel, miks ta enamasti naistele meeldib, vaid minu meelest on Ronaldo ideaalne jalgpallur. See, kuidas ta mängib, on täiuslik. Ning Zlatani neli väravat mu arvamust ei muutnud.

Aivar Pohlak, jalgpalliliidu president

Kui püsititada küsimus, kumb neist on parem jalgpallur, siis vastus saab olla ainult üks – nad on täpselt samal tasemel ja maailma jalgpalli tippu kuuluvad mängijad.

Mis tähendab, et neist saab kõnelda ainult nüansside või sümpaatia pinnalt. Nüanssidesse minnes hindan kõrgemalt Ronaldot, kelles ego on paremini allutatud ülesandele ja kes läbi selle stabiilsem. Selle koha peal hakkasin isegi mõtlema, kas siiski ei oleks Ronaldot võimalik isegi paremaks mängijaks hinnata, sest Zlatani tujukus teeb tema mängu nii-öelda augud sisse, aga ta kompenseerib selle siiski oma väga eriliste lahendustega.

Pean Ronaldo arengu juures oluliseks tema Alex Fergusoni (Manchester Unitedi endine peatreener – toim) käe all olemist – see on teinud portugallasest mehe, kes mäng mängult lihtsalt väga-väga hea.

Andrei Stepanov, endine Eesti koondise keskkaitsja

Nad mängivad erinevaid positsioone, mis teeb otsustamise keeruliseks. Aga minu meelest on Ronaldo ikkagi täiuslikum jalgpallur. Kaasaegses jalgpallis on väga tähtis element kiirus ja selle poolest on Ronaldol Zlatani suhtes kerge eelis.

Pärast Ibrahimovici nelja väravat Anderlechtile on muidugi keeruline kedagi temast paremaks nimetada, aga kaks meest maailmas siiski leiab – Ronaldo ja Lionel Messi.

Ronaldo kasuks räägib ka stabiilsus, sest temalt oodatakse rohkem, mis teeb pideva õnnestumise raskemaks. Müts maha!

Gert Kams, Eesti koondise äärekaitsja

Mulle isiklikult meeldib Ronaldo rohkem, aga samas Zlatani käitumine platsil on parem, sest igasugust teatrit on vähem. Pean Ronaldot Zlatanist paremaks, kuigi võrdlus iseenesest on absurdne, sest see ei ole normaalne, et mehed Meistrite liigas iga mäng kaks väravat löövad!