Spordiblogi

Ott Järvela | Ninasarviklik Blatter upitab valimisvõitluses Aafrikat ja toob ohvriks Euroopa jalgpalli (7)

LISA KOMMENTAAR

Ruts27. oktoober 2013, 19:49
samas, kui kärpida euroopa ja ameerika kohti suurendades aafriklaste omasid, siis suurenevad ka nende võimalused edasi pääseda, puhas loogika. Et keegi ei tunneks ennast solvatuna, siis kordan, et võimalused suurenevad, aga kas nad võimalused kasutavad ära, seda eriti ei usu. ;)
mmm26. oktoober 2013, 10:34
Minu edasiarendusettepanek on muidugi siiras usus - et enamik euroopa ja lõuna ameerika teise koha omanikke lööks oma aafrika ja aasia vastased kasti kenasti.
mmm26. oktoober 2013, 10:33
arendaks Blatteri vastase pakutud ideed edasi.
Euroopast võiks saada MM ile otse vaid alagruppide võitjad ja alagrupis teiseks tulnud meeskonnad võiksid mängida play offe aafrika vastava arvu parimatega. Sama valemit võiks rakendada Lõuna - Ameerika ja Aasiaga. Siis saaks lõpuks ühe korraliku koosseisuge MMi ma arvan
Blatteri vastane25. oktoober 2013, 22:32
Blatter on kahtlemata samasugune populist nagu Platinigi, ja ilmselt ka korruptant, kuid tegelikult ei ole üldsegi tema mõte nii paha ning lubadus sugugi mitte teostamatu ka nii, et see mitte üksnes õiglane näib, vaid ka on seda. Kõige lihtsam viis lubadus täita ja tegelikult mitte kellelegi ülekohut teha on suurendada nende nn 0,5 kohtade arvu. Alustades näiteks sellest, et Euroopa 13 asemel 12,5 ja Aafrika 5 asemel 5,5. Kui tasemest rääkida, siis mis saaks selle vastu olla kui Euroopa 13-nda asemel pääseb finaalturniirile Aarika kuues, kes pealegi on tõestanud oma paremust vähem kui aasta enne finaalturniiri algust peetud lisavalikmängudes, mitte aga millalgi aastaid tagasi mingite FIFA bosside kokkulepitud kvootide alusel? Võtame näiteks lõppeva MM-i valikturniiri. Praegu on nii, et Euroopas loositi lisavalikmängudes kokku Portugal ja Rootsi ehk emb-kumb - Ronaldo või hetkel eriti kuum Zlatan Brasiiliasse ei sõida. Mõned valikmängud lisaks ja see Euroopa 0,5 läheks kokku Aarika poolkuuendaga. Kui aafriklased oma võimalust ära ei kasuta, siis oma viga, aga keegi ei saa süüdistada, et neile on vähe kohti antud. Täiesti arvestatav ja sportlik variant oleks ka Euroopa kindlate kohtade arvu veelgi kärpida ja panna selle asemel näiteks 4x0,5 kõigi nende ülejäänute vastu ja kui siis eurooplased oma nelja kohta välja ei võta, siis on see jällegi nende endi viga.
Ott Järvela25. oktoober 2013, 21:21
Olin valesti kirjutanud. Õige on muidugi poolfinaali. Aitäh märkamast. Parandus tehtud.
asdasd25. oktoober 2013, 21:14
Ainuke maailmajagu lisaks Okeaaniale, kes pole kunagi MMil veerandfinaali jõudnud, on... Aafrika.
Ghana 2010?
...25. oktoober 2013, 21:09
Blatter on FIFA Savisaar