Barcelona alistas igipõlised rivaalid 2:1Foto: AFP/AP/Reuters/Scanpix
Jalgpall
26. oktoober 2013, 20:55

GALERII JA VIDEO: Barcelona võitis hooaja esimese El Clasico

Täna õhtul olid paljude jalgpallisõprade pilgud pööratud Barcelonasse, kus toimus selle hooaja esimene El Clasico ehk kohtumine igipõliste rivaalide FC Barcelona ja Madridi Reali vahel. Kodumeeskond saavutas 2:1 võidu.

Barcelonale tõid võidu Neymari 19. ja vahetusmees Alexis Sanchezi 78. minuti tabamused, Reali auvärava eest hoolitses kohtumise esimesel üleminutil Jese.

Vaata kohtumise väravaid SIIT!

Barcelona jätkab Hispaania kõrgliiga liidrina, neil on nüüd koos 28 punkti. Mängu vähem pidanud Madridi Atletico on 24 punktiga teine ja Real 22 punktiga kolmas.

Mängu käik

Kohtumise esimesel üleminutil lööb Jese ühe värava tagasi, kuid see on ka kõik - Barcelona on võitnud hooaja esimese El Clasico tulemusega 2:1.

Teisel poolajal on Realil olnud mitmeid võimalusi - parimal juhul tabas vahetusmees Karim Benzema latti - kuid hoopis Barcelona kasvatab eduseisu, kui 78. minutil saadab nende vahetusmees Alexis Sanchez Reali puuri suurepärase löögi. 2:0!

Barcelona läks kohtumist 19. minutil juhtima, kui Neymari pealelöök võttis rikošeti Reali mängijast ning lendas Diego Lopezi selja taha. 

Algkoosseisud:

Barcelona: Valdes, Alves, Adriano, Pique, Mascherano, Fabregas, Iniesta, Xavi, Busquets, Messi, Neymar

Real: Lopez, Ramos, Pepe, Marcelo, Carvajal, Varane, Modric, Khedira, Bale, di Maria, Ronaldo

Enne mängu:

Gigantide heitluse raames toimub ka mitmeid individuaalseid vastasseise, esimeses järjekorras loomulikult Lionel Messi (Barcelona) vs Cristiano Ronaldo (Real), kuid tänasele mängule lisavad vürtsi ka mõlema klubi suvised suurostud - kui Barcaga liitunud Neymar on koha Kataloonia klubi algkoosseisus kindlalt sisse võtnud, siis pidevalt vigastustega maadlev Gareth Bale alles otsib kohta Madridi päikese all.

Tänavust hooaega on pisut paremini alustanud Barcelona, kes juhib üheksa vooru järel liigatabelit 25 punktiga, Realil on kolm punkti vähem ning tabelis paiknetakse kolmandal positsioonil.

Meeskondade viimastes omavahelistes kohtumistes on Real olnud parem: viies viimases mängus pole nad oma kangele konkurendile kaotanud (kolm võitu ja kaks viiki).

Kohtumise võtmeisikuks peaks kujunema ei keegi muu kui Reali supertäht Cristiano Ronaldo: kui portugallane on skoorinud, pole Real mitte ühtegi liigamängu kaotanud (84 võitu, 6 viiki)! Seejuures on Ronaldo löönud viimases kuues Nou Campil toimunud kohtumises (kõik sarjad) koguni kaheksa väravat.

Kui aga täna peaks jala valgeks saama Barcelona mitte väiksema kaliibriga äss Lionel Messi, võtaks argentiinlane enda nimele kõigi aegade El Clasicote väravarekordi (18 tabamust).