Tallinna Levadia president Viktor Levada süleleb meeskonna peatreenerit Marko Kristalit.Foto: Stanislav Moškov
Jalgpall
26. oktoober 2013, 17:16

Marko Kristal: üritan treenerina võita sama palju tiitleid kui mängijana (1)

Tallinna Levadia jalgpalliklubi peatreenerina 2013. aasta Eesti meistritiitlini juhtinud Marko Kristal nimel peitus kuldmedali võti hästi kõvas töös.

"Terve meeskond tegi tiitli nimel kõvasti tööd. Poisid tõesti tahtsid seda kuldmedalit ja tegid väljakul seda, mida olen neilt kaks aastat nõudnud. Levadia tahtis seda meistritiitlit kõige rohkem," rääkis Kristal.

"Kogenud mängijate Aleksandr Dmitrijevi ja Dmitri Kruglovi roll selles tiitlis oli muidugi väga suur, aga tööd tegi ikka terve meeskond. Meil on väga hea kooslus. Viimase pusletükid läksid paika just Dmitrijevi ja Kruglovi saabumisega.

Omavahel rääkides ootasin juba mullu, et võime noore koosseisuga meistriks tulla, aga siis jäi natuke puudu. Nüüd mitte. Otsus teha Levadias noorenduskuur oli ainuõige ja nüüd maitseme selle otsuse vilju. Edaspidiseks tuleb leida uued eesmärgid nii eurosarja kui ka meistritiitli kaitsmise näol, mis on teatavasti keerulisem, kui selle kelleltki teiselt võitmine."

Mängijana tuli Kristal Eesti meistriks seitse korda. Peatreenerina nüüd esimest korda. Mille poolest tunne erineb? "Suurt vahet ei ole. Aga üritan nüüd treenerina nendele mängijana võidetud seitsmele kullale järele jõuda!"