Oliver VennoFoto: Mati Hiis
Võrkpall
27. oktoober 2013, 14:17

Milline algus! Oliver Vennolt Vene superliiga avamängus 29 punkti! (4)

Oliver Venno on Venemaa meistrivõistluste superliiga esimese mänguvooru lõppedes maailma tugevaima võrkpalliliiga suurim skooritegija: Permi Prikamje võidumängus Nižni-Novgorodi Gubernija üle lõi eestlane maha 29 palli. Möödunud hooaja viieteistkümnes meeskond võitis paremuselt neljandat võõrsil 3:2 (28, -14, 22, -14, 11).

Võiduka meeskonna edukuselt teine punktitooja oli Pavel Sahharov 10 punktiga, vastasmeeskonnale tõi Igor Tjurin parimana 12 punkti. Tahapoole jäid kõik eilsed ja tänased Venemaa koondislased, samuti nimekad välismängijad. Resultatiivsuselt teine oli 26 punktiga Aleksei Tšeremissin (Surguti Gazprom-Jugra), vahendas volley.ee.

Venno tõi kõik oma punktid rünnakul, mis osundab heale koostööle äsja meeskonnaga liitunud sidemängija Dmitri Kovaljoviga. Vene U-23 koondise kapten tõstis Vennole 50 korda, Venno rünnakuprotsent oli 58, kasutegur +16. Servil eksis ta 18 pallingu juures neli korda.

Gubernija bulgaarlasest peatreener Plamen Konstantinov väljendas mängu järel pettumust: "Kaks geimi mängisime hästi, kolmes geimis oli platsil mingi teine meeskond. Sellele pole mingit õigustust, niisugustest mängudest tuleb võtta maksimum.“

Prikamje treener Vladimir Vikulovi sõnul lõi nüüd välja kasu, mille noored mehed said mullu superliigas võisteldes. "Teadsime, mille kallal töötada tuleb. Viiendas geimis pidasid poisid antud juhistest kinni nii blokis, kaitses kui rünnakul. Superliigas määrab taktika palju, kõrgele hüpata ja kõvasti lüüa suudavad kõik. Peame veel palju tööd rügama, et ei tuleks ette nii suuri ärakukkumisi nagu teises ja neljandas geimis,“ rõhutas Vikulov. Personaalselt ta kedagi esile ei tõstnud.