NOOR JÕUD: Eesti jalgpallimeistrid Ilja Antonov ja Igor Subbotin tõestavad, et noor ja roheline võitu ei välista. Subbotin lõi meistritiitli otsustanud laupäevases 3:0 võidumängus Infoneti vastu kaks väravat.Foto: STANISLAV MOŠKOV
Jalgpall
28. oktoober 2013, 10:00

Saame tuttavaks Levadia kuldsete poistega (2)

Kui Levadia kogenumaid mängijaid Eesti jalgpallisõbrale põhjalikumalt tutvustama ei pea, siis nende nooremaid kolleege küll. Saame värskete Eesti meistritega veidi põhjalikumalt tuttavaks!

Väravavaht Roman Smiško (30)

Võnnus sündinud ukrainlane elab Eestis koos abikaasa Tatjana ja tütar Sofiaga. Mängijana väga aus ja otsekohene, mis platsil aeg-ajalt kätte maksab.

Keskkaitsja Aleksei Jahhimovitš (23)

Lapsevanemaid Levadias jagub, aga nooremast seltskonnast on hooaja eel Tallinna Florast saabunud 23aastane Jahhimovitš ainuke isa ja selles tulenevalt eakaaslastest märksa küpsema ellusuhtumisega.

Keskkaitsja Artjom Artjunin (23)

Oli paari aasta eest kimpus südameprobleemidega, aga tegeles kohusetundlikult taastusraviga ning töötas end tagasi tippu. Tõrjus edukalt ka hooaja keskel liitunud Ukraina mehe Oleksandr Voltškovi rünnakud ja säilitas koha põhikoosseisus.

Äärekaitsjad Maksim Podholjuzin (20) ja Aleksandr Kulinitš (21)

Nagu püksid ja tagumik! Pole inimestena väga sarnased, aga suured sõbrad. Mustamäe poisid sõlmisid paari nädala eest Levadiaga uued lepingud. Podholjuzin tõusis põhikoosseisu eakaaslastest varem (juba 2011), aga käis ikka duublis mänginud sõprade trenne ja mänge vaatamas.

Äärekaitsja Artur Pikk (20)

Tartlane oli vahepeal jalgpalli juba jätmas, aga kui Levadia esindus käis tema perel külas ja tegi selgeks, milline potentsiaal Arturis peitub, sai siht paika. Liitus Levadiaga 2012. aasta keskel ja murdis kiiresti põhikoosseisu.

Poolkaitsja Ilja Antonov (20)

Ainuke Eesti jalgpallur, kes mänginud enne saalijalgpalli ja pärast seda päris jalgpalli Eesti koondises (teistpidi liikujaid on mitu). Hästi viisakas, tagasihoidlik ja töökas noormees. 2012. aasta lõpus tehtud koondisedebüüt nina püsti ei ajanud.

Poolkaitsja Andreas Raudsepp (19)

Lõppeva hooaja komeet, kelle potentsiaali silmas pidades Levadia temaga igaks juhuks suisa kolmeaastase lepingu sõlmis.

Poolkaitsjad Dmitri Kruglov (29) ja Aleksandr Dmitrijev (31)

Kahepeale kokku Eesti koondises 171 mängu pidanud mehed tõstsid kõvasti Levadia treeningute taset. Aga mis äkki isegi tähtsam – nad on noorematele eeskujuks, kuidas on tippjalgpalliga pühendunult tegeldes võimalik elukvaliteeti kõvasti tõsta.

Poolkaitsja Marek Kaljumäe (22)

Tarmo Kingi ja Joel Lindpere esimese treeneri Aivar Tiiduse kasvandik mängis 2010–11 Hollandi esiliigaklubis Telstar. Dmitrijevi lisandumisega mänguaeg tänavu veidi kahanes, aga siiski tuumiku kindel liige. Laupäeval meeskonnaga rõõmustada ei saanud, sest viibib ajateenistuses.

Äärepoolkaitsja Andero Pebre (22)

2010. aasta Eesti karikafinaalis 18aastasena Florale otsustava värava löönu roll polnud tänavu teab mis kandev ning tema jätkamine Levadias pole kindel. Noormees kaalub Austraaliasse elama minekut.

Äärepoolkaitsja Igor Subbotin (23)

Mees, kes on pühendanud oma elu jalgpallile, aga pole unustanud elurõõmu. Oskab ka muudes suundades mõelda ja vaadata.

Ründaja Artur Rättel (20)

Tänavused testimised nii Rootsis, Šotimaal kui ka Tuneesias mehistasid ja avardasid silmaringi ning panid noormehe trennis tõsisemalt vaeva nägema. Saab aru, et jalgpall on tema jaoks samasugune aus töö nagu kraavikaevamine ekskavaatorijuhile. Levadia hetke kõige väärtuslikum müügiartikkel.

Ründaja Ingemar Teever (30)

Kogenud ründaja tuli 2005 TVMK ridades Eesti meistriks. Mängis seejärel Rootsi esiliigas, Nõmme Kaljus (2008–10) ja Saksamaa tugevuselt neljandas liigas kuni naasis mullu suvel Eestisse ja liitus Levadiaga.

Ründaja Rimo Hunt (27)

Alles tunamullu Eesti esiliigas mänginud mees tegi juunis koondisedebüüdi ning on Levadiale teada andnud, et soovib uurida võimalusi jätkata karjääri välismaal. Kui aga piiri taga ei näkka, siis jätkab Hunt Levadias.

Jalgpallureid aitasid tutvustada Levadia juhatuse liige Andres Leht, tegevjuht Dmitri Skiperski ja arendusjuht Indrek Petersoo.