Foto: AFP/Scanpix
Auto-Moto uudised
28. oktoober 2013, 07:00

Neljakordne maailmameister Sebastian Vettel: elu parim päev, aga arvatust raskem hooaeg

Sebastian Vettelil oli eile võimalus vormel1 India etapil kindlustada neljas järjestikune maailmameistritiitel ja sakslane sai sellega külmavereliselt hakkama. Taas ei saanud keegi hooaja kümnenda etapi võitnud Vettelile ligilähedalegi.

Väliselt paistis ta üliõnnelik ja kuulutas, et tegu on ta elu parima päevaga. Samas pole Vettel rahva armastust veel pälvinud ja selle juurde pöördus ta tagasi ka pressikonverentsil.

«See on olnud väga raske hooaeg. Teistele võis tunduda, et kõik oli lihtne, aga tegelikult see nii polnud. Mind vilistati mitmel korral välja, kuigi ma polnud midagi valesti teinud. Arvan, et suutsin sellele rajal vääriliselt vastata ja loomulikult olen sellega väga rahul,» ütles ta.

«Hoolimata kõigest ei taha ma fänne süüdistada. Kui olla traditsioonidega tiimide, nagu Ferrari või McLareni pooldaja, siis võib olla raske seedida, et keegi tuleb vähemtuntumast meeskonnast ja aina võidab. Peamine, et teised sõitjad mind austavad.»

Kui paljud fännid pole Vetteli vastu eriti sõbralikud, siis statistika on küll. Vähemalt neli korda on MM-tiitlile tulnud veel vaid Juan Manuel Fangio, Michael Schumacher ja Alain Prost. Neli korda järjest on seda lisaks Vettelile suutnud Fangio ja Schumacher.

Veelgi hämmastavam on Vetteli noorus – ta on alles 26aastane. Võrdluseks, Schumacher suutis neli tiitlit koguda 32selt, Prost 38selt ja Fangio 45aastaselt. Lisaks on Vettelil võimalus korrata Schumacheri 13 võitu ühel hooajal.

«Sain Michaeli ja Alaini kõrvale uhkesse seltskonda, mis on kõikide sõitjate jaoks eriline. Ma ei tunne ennast veel vanana. Raske on seda kõike hinnata, kui saavutad nii lühikese aja jooksul nii palju. Võib-olla 10 aasta pärast vaatan tagasi ja suudan asjad enda jaoks lahti mõtestada,» rääkis Vettel.