Franco Pellizotti.Foto: AFP/Scanpix
Jalgrattasport
29. oktoober 2013, 13:21

Astana palkas ratturi, kes ei tohi enne maikuud võistelda

Tanel Kangerti ja Jaan Kirsipuu kodumeeskond Astana sõlmis juba augustis lepingu Itaalia ratturi Franco Pellizottiga eesmärgiga täiendada Tour de France'il Vincenzo Nibali abiliste seltskonda.

35-aastane rikkaliku kogemustepagasiga Pellizotti sõitis Nibaliga koos Liquigasis, kuid teenis kaheaastase võistluskeelu seoses ebanormaalsete näitajatega bioloogilises passis. Ta naasis tippsporti 2012. aasta mais ja võitis Androni Giocattoli tiimi särgis kohe Itaalia meistrivõistlused, kirjutab spordipartner.ee.

Probleem seisneb aga selles, et Astana on liitunud dopingu vastu võitleva ühendusega MPCC (Movement for Credible Cycling), mille põhikiri näeb ette, et organisatsiooni kuuluvad meeskonnad ei tohi teatud aja jooksul palgata rattureid, kes on olnud seotud dopinguga ja teeninud pikema võistluskeelu kui kuus kuud.

MPCC reeglite kohaselt saaks Pellizotti ametlikult Astanaga liituda 2014. aasta 2. maist ehk kaks aastat pärast võistluskeelu kandmist.

Mõtlemisaja võtnud Astana teatas nüüd, et aktsepteerib MPCC reegleid. Astana mänedžer Giuseppe Martinelli kinnitas aga, et Pellizotti stardib 9. mail algaval Giro d'Italial ja temaga arvestatakse ka Touril.