Janar Mägi Bosniaga peetud eelmise mängu ajal 2011. aastal. Seekord ta kohtumises selle meeskonnaga oma panust anda ei saa. Foto: Aldo Luud
Käsipall
30. oktoober 2013, 07:00

Janar Mägi – koondisemängude asemel lõikuslauale

Eesti käsipallikoondis peab homme ja pühapäeval esimesed MM-sarja valikmängud Bosnia ja Hertsegoviina ning Lätiga, neis ei saa paraku kaasa teha Janar Mägi.

Viimases Saksamaa esi- ehk tugevuselt teise liiga mängus viskas Mägi Aue kasuks kolm väravat ja aitas meeskonnal võita, kuid vigastas kätt viis minutit enne lõppu nii, et sattus operatsioonilauale. Lõikus tehti eile Saksamaal.

Mägi selgituse kohaselt jäi käsi õnnetult kinni ja vastane kukkus sellele peale. Lugu lõppes halvimal moel ehk ühe kämblaluu murruga. See fikseeriti lõikuse käigus. Ja tegemist on viskekäega.

«Loomulikult ootasin juba koondise juurde tulekut,» ohkas Mägi.

«Sel aastal ma enam palli kätte võtta ei saa. Kui hästi läheb, võin haige käega harjutama hakata jaanuari alguses. Ent kaheksa nädalat on kõige optimistlikum prognoos – siis saab vaikselt midagi tegema hakata.»

Jaanuaris on õnneks liigamängudes vaheaeg – siis peetakse järgmised MM-valikmängud – ja Mägi sõnul saab seda kuud loodetavasti kasutada edukaks taastumiseks. Klubihooaja teine pool kestab Saksamaal mai-juunini.

Aue asub Saksamaa esiliigas 9 vooru järel 10 punktiga 10. kohal. Mägi puudumisel peab koondises senisest veelgi suuremat rolli kandma meie kuulsaim mängija Mait Patrail, kes samuti paremakäeline pommitaja. Patrail on heas hoos, tema seitse väravat aitasid Saksamaa meistriliigas Hannover-Burgdorfil viimati alistada eestlase varasema koduklubi Lemgo 33:26. Hannover hoiab 11 vooru järel 14 punktiga 7. kohta.

Eesti koondisega ühte alagruppi kuulub MM-valiksarja esimesel etapil lisaks Bosniale ja Lätile veel Portugal. Järgmisele etapile pääseb ainult alagrupi võitja.