Eesti naiste jalgpallikoondis läheb talvepuhkusele rõõmsa meelega, sest hooaja viimases mängus alistati võõrsil Makedoonia 2:0. Foto: Mati Hiis
Jalgpall
31. oktoober 2013, 10:00

Naiste jalgpallikoondis lõpetas enam kui kolme-aastase võidupõua

Eesti naiste jalgpallikoondis kirjutas eile MM-valiksarjas tabelisse esimesed punktid, kui Kaidi Jekimova ja Katrin Loo väravatest alistati Strumicas 2:0 Makedoonia. Naiste koondise eelmine võit valikmängus pärines 2010. aasta 19. juunist, kui kodus oldi 1:0 üle Serbiast.

«Muidugi tundis naiskond võidusurvet. Oli ju selge, et kui soovime oma eesmärke täita, peame Makedooniast kaasa võtma kolm punkti,» tõdes 2009. aastast Eesti naiskonda juhendav inglane Keith Boanas. «Arvestades mõni päev varem Hispaanias saadud 0:6 kaotust, näitasid tüdrukud väga tugevat iseloomu ja esitasid igatpidi küpse partii.»

Maailma edetabelis 74. kohal asuv Eesti asus kohtumist 100. kohal paikneva Makedooniaga juhtima 8. minutil, kui Inna Zlidinise pikk ristsööt leidis üles Kaidi Jekimova, kes avas skoori. Lõppnumbrid vormistas Katrin Loo 58. minutil. Vahetult enne seda oli Prantsusmaa kõrgliigas mängiv väravavaht Getter Laar hiilanud akrobaatilise tõrjega, mida Boanas nimetas absoluutsesse maailmaklassi kuuluvaks.

Enne eilset olid Eestil kirjas kaotused Itaaliale (1:5) ja Hispaaniale (0:6). Lisaks neile kahele ja alistatud Makedooniale kuuluvad valikgruppi Rumeenia ja Tšehhi, kellega Eesti peab tuleva aasta aprillis oma järgmise valikmängu.

Boanas: «Tšehhi sai võõrsil samuti Makedooniast 2:0 jagu. Tahaks loota, et suudame nendega korralikult mängida. Minu eesmärk on koguda valiksarjas 12 punkti. Realistlikum siht on 8 või 10 punkti, aga jahin 12!

Selleks peame teenima punkte mängudest Tšehhi ja Rumeeniaga. Kui oleme töökad ja teeme asju õigesti – pean eelkõige silmas mängijate füüsilist ettevalmistust uueks hooajaks –. siis on see võimalik. Tšehhi ja Rumeenia ei ole meist miljon miili eespool erinevalt Itaaliast ja Hispaaniast, kes seda ka kindlate võitudega tõestasid.»