Foto: Wikipedia
Maailm
31. oktoober 2013, 16:10

Soome töötud tegid harrastusest ekspordihiti (2)

Soome Lahti piirkonna töötud on tänavu valmistanud 200 000 kasepuust Mölkky-mängu komplekti, millest on valdav osa on läinud ekspordiks.

Mölkky on Soomes Päijät-Hämes leiutatud viskemäng, kus mängus on kaksteist nummerdatud kurikat ja kolmeteistkümnes kurikas (mölkky), millega visatakse nummerdatud kurikate pihta.

Päijät-Häme Loukkuharju tööstuspargis asubki praegu Soome eksporditööstuse üks kirkamaid tähti, millele on elu sissepuhunud töötud ning kus valmistakse kasepuust Mölkky-komplekte. Nõudlus nende komplektide vastu on suur, mistõttu ettevõtte ekspordimaht on kasvanud kolme aastaga 50 protsenti, kusjuures ettevõtte toodangust moodustab eksport 97 protsenti, kirjutas Iltalehti.

"Tegemist on tõesti Tuhkatriinu looga, kuid meile on tähtis pakkuda rakendust tööjõuturult tõrjutud inimestele," rääkis Tuoterenka töökoja juht Leo Kumpulainen.

Wikipedia andmetel peetakse alates 1997. aastast Lahtis ka Soome Mölkky meistrivõistlusi ja alates 2004. aastast on need ühtlasi ka maailmameistrivõistlused.